U udesu autobusa, koji se prevrnuo u Egiptu u bliskoistočnom delu ove zemlje, na Sinajskom poluostrvu, poginulo je najmanje sedmoro ruskih turista, dok je 18 putnika povređeno, saopštila je policija, a prenose svetske agencije, Autobus, koji se kretao između mesta Dahab na istočnoj obali Sinaja ka čuvenom letovalištu Šarm el-Šeik na južnom delu poluostrva, prevrnuo se na oko 10 kilometara južno od Dahaba.

Među povređenim putnicima su uglavnom turisti iz Rusije i iz još nekih zemalja, navodi Rojters. Nedavno je poginulo 30 turista iz iste zemlje u susednom Izraelu, takođe u saobraćajnoj nesreći, zbog pogibeljne trke vozača dva autobusa, što je najteži udes u istoriji Izraela.

Uzrok nesreće u Egiptu su verovatno loši vremenski uslovi, rekao je jedan bezbednosni zvaničnik. Rečje o trećem udesu egipatskih autobusa sa turistima u protekla četiri meseca. U udesu koji se dogodio u oktobru poginulo je sedmoro Belgijanaca, dok je u septembru u autobuskoj nesreći u toj zemlji poginulo troje Italijana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari