U nedelju iz Sremske Mitrovice fudbaleri Novog Pazara kreću u dosad najozbiljniji pohod ka Superligi. Mesto na tabeli, novi trener Mladen Dodić i novi tim su temelj na kojem počiva optimizam. Uspela je i generalna proba sa Slogom iz Kraljeva, kako rezultatski (1:0) tako i u pogledu prikazane igre. U pauzi prvenstva klub su, pored trenera Škora, napustili i fudbaleri Matić, Vujović, Grkajac, Sadović, Vukojičić, Hasić, Misini, Gurdijeljac, Milenković, Poturović, Bihorac, Koč i Mehmedović. Posle kraćeg boravka van Novog Pazara vratila su se „deca“ ovog kluba Salih Hamidović, Dino Caković i Damir Beširović. Osim njih boje Novog Pazara na proleće braniće i devet novih fudbalera. Ukratko ćemo ih predstaviti.


VLADAN ĐOGATOVIĆ

Rođen je 3. 11. 1984. godine u Ivanjici. Njegovim dolaskom pojačana je konkurencija na golmanskoj poziciji. Prvi klub bio mu je Javor u kojem se zadržao sve do 2008. godine. Pored Bondžulića, Kahrimana i ostalih golmana u tom periodu nije uspeo da se izbori za status standardnog čuvara mreže. I pored toga ima superligaško iskustvo. Van Ivanjice njegov prvi klub bila je kraljevačka Sloga. Pre tri sezone došao je u Slogu, koja je u to vreme bila srpskoligaš. Tada i počinje njegov uspon u karijeri. Jedan je od najzaslužnijih što se Sloga posle mnogo, mnogo godina vratila u Prvu ligu. Stajao je na golu Kraljevčana na 27 utakmica te sezone, provevši između stativa 2430 minuta. I pored tako uspešnog perioda provedenog u Slogi put ga dalje vodi do zonaša Dragačeva i Mladosti iz Lučana. Početkom prošle godine vratio se u redove Javora, ali je letos raskinuo ugovor sa matičnim klubom da bi pristupio Radničkom iz Kragujevca. Tokom jeseni za najvećeg konkurenta Novog Pazara u borbi za plasman među superligaše branio je na 10 utakmica. Za to vreme dva puta su mu sportski izveštači dali epitet igrača utakmice. Bio je najbolji na terenu u minimalnom porazu Radničkog u Lučanima (0:1), kao i u Vranju na utakmici sa Dinamom, koja je najviše njegovom zaslugom završena bez golova. Jesenas je svih 90 minuta čuvao gol Radničkog na utakmici koju je njegov sad već bivši tim rešio u svoju korist protiv Novog Pazara (2:0).

BOJAN ĐORĐEVIĆ

Rođen 5. 04. 1984. godine u Nišu. „Dete“ je Radničkog. Osim za tim sa ,“Čairaô igrao je za još dva niška kluba, OFK Niš i Železničar. Potom je sledilo njegovo fudbalsko putešestvije od Srema, Vlasine, islandskog Vidirgardura i rumunske Unirea Alba Julije do Novog Pazara, u koji prvi put dolazi leta 2009. godine. Tim koji su sastavljali Saša Štrbac, a potom i Slavko Vojičić nije se mogao zamisliti bez njega. Po mnogim ocenama bio je daleko najbolji igrač ekipe u prvoligaškoj jesenjoj sezoni 2009/10. Na utakmici za Kup Srbije, u kojoj je Novom Pazaru rival bila Crvena zvezda njegovi kvaliteti ne ostaju neprimećeni od strane tadašnjeg trenera crveno – belih Vladimira Petrovića – Pižona. Za godinu dana provedenih u našem najtrofejnijem klubu nije se naigrao utakmica. Menjali su se treneri, ali ni kod Pižona, kasnije ni kod Ratka Dostanića i Aleksandra Kristića nije dobio pravu priliku da pokaže šta i koliko može. Ovog januara vratio se u Novi Pazar, u tim gde se kao fudbaler ,,ponovo rodioô.

DRAGIŠA PEJOVIĆ

Još jedan povratnik u ekipu Novog Pazara. Rođen je 31. 07. 1982. godine u Kragujevcu. Igrao je u Banu iz Raške (2001 – 03) u zlatnim danima ovog kluba, kada su Raščani bili hit tadašnje Druge lige. Po odlasku iz Bana priključuje se čačanskom Borcu u kojem se zadržao do 2008. godine, s tim da je u međuvremenu jednu sezonu proveo u Remontu. Prvi put u Novi Pazar dolazi u jesen 2008. godine. Kod tadašnjih trenera Dušana Jevrića i njegovog naslednika Saudina Huseinovića odigrao je 15 utakmica pre nego će napustiti klub. Zanimljivo da je i tada, kao i sada, jedno vreme pomoćni trener Novog Pazara bio Izet Ljajić. Od tog vremena ovo je njegov prvi izlet van Čačka, i to ponovo do Novog Pazara. U međuvremenu igrao je i kvalifikacije za Ligu Evrope protiv moldavske Dačije. Povredio se tokom priprema Novog Pazara u Crnoj Gori, tako da na njega trener Dodić neće moći da računa na startu prvenstva.

VLADAN SPASOJEVIĆ

Rođen je 11. 10. 1980. godine u Kosovskoj Mitrovici. U tom gradu, gde je poznat po nadimku Biske, načinio je prve fudbalske korake u dresu Trepče. Radi se o veznom levonogom fudbaleru. Pažnju na sebe skrenuo je igrama u nekadašnjoj Drugoj ligi za Bane iz Raške. Na 60 utakmica za taj tim postigao je 10 golova. U to vreme često je za rivala na terenu imao ekipu Novog Pazara. Njegova sledeća fudbalska stanica zvala se Borac iz Čačka. U gradu na obali Morave zadržao se punih pet godina. Bio je jedan od kreatora igre tima za koji je nastupio na 122 utakmice i tom prilikom se 10 puta upisao u listu strelaca. Možda najbolji deo njegove fudbalske karijere je vreme provedeno u superligašu Jagodini. Oblačio je 46 puta dres „ćuranaô . Iz tog perioda u sećanju su ostali neki od njegovih golova, i pored toga što to nije njegova specijalnost, posebno na utakmicama sa Crvenom zvezdom i OFK Beogradom. Prošle godine igrao je u jednom od najboljih slovačkih klubova- Košicama, dok je trener te ekipe bio sadašnji pomoćnik Zvezdinog trenera Roberta Prosinečkog- Žarko Đurović.

IVAN PAUNOVIĆ

Rodio se 17. 06. 1986. godine u Užicu. Svojom visinom (1, 86 cm) i tehnikom predstavljaće značajno pojačanje za odbranu Novog Pazaru. Tokom karijere promenio je mnogo klubova. Igrao je u Smederevu, Slogi iz Požege, Vujić vodi, Slobodi iz Užica, Mladom radniku, Voždovcu, Sremu i Univerzitatei iz Krajove. Stigao je da upiše i jedan nastup za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Najdublji utisak ostavio je u Voždovcu. Za ovaj tim nastupao je tri sezone i za to vreme odigrao 64 utakmice. U Rumuniji dva puta je bio u sastavu Univerzitate i jednom se upisao u strelce. Dešnjak je, a poseban kvalitet mu je igra jedan na jedan. Letos je trenirao sa Crvenom zvezdom, ali tadašnji trener Ratko Dostanić odustao je od njegovog angažovanja.

STEVAN STOŠIĆ

Jedan od najtalentovanijih kruševačkih fudbalera u poslednjih nekoliko godina, rodio se u gradu pod Bagdalom 09. 08. 1984. Najblistavije fudbalske trenutke doživeo je u Napretku u periodu od 2002 – 2005. Igrao je za „crveneô na 44 utakmice i postigao 5 golova. Posebno se istakao u drugoligaškoj sezoni 2004/05, kada je za Napredak u briljantnom stilu odigrao 33 od 34 utakmice koliko je njegov klub imao u tom prvenstvu. Posle tri uspešne sezone u matičnom klubu prelazi u redove OFK Beograda. Pored superligaških za „romantičareô igra i u kvalifikacionoj utakmici za Ligu Evrope protiv Lokomotive iz Plovdiva. Posle samo godinu dana provedenih na Karaburmi prelazi u redove tadašnjeg španskog drugoligaša Malage. U tom klubu nije ostavio naročit trag pa je ubrzo prosleđen u Rasing ferol. I dan danas njegov transfer u Malagu je pod lupom javnosti. Naime, protiv tadašnjeg predsednika OFK Beograda Zvezdana Terzića tri godine kasnije biće pokrenut postupak pred redovnim sudom zbog sumnje da je od tog transfera protivpravno prisvojio 100.000 evra. Prethodnu polusezonu proveo je u Mogrenu iz Budve. Za mladu reprezentaciju Srbije ubeležio je dva nastupa.

PAVLE DELIBAŠIĆ

Ovaj 32 – godišnji fudbaler (30. 11. 1978.) predstavlja najznačajnije pojačanje za napadačku formaciju Novog Pazara. „Dete“ je Crvene zvezde i najbolji strelac juniorske generacije tog tima u sezoni 1995/96. Nažalost nikada nije dobio priliku da zaigra za njen najbolji tim. Kao 20 – godišnjaka Crvena zvezda ga prosleđuje na pozajmicu Radničkom iz Kragujevca, a odmah potom i Novom Pazaru. Ni u jednom od ovih klubova nije ostavio poseban fudbalski pečat. U njima nije, ali jeste u Leotaru, Budućnosti iz Banatskog Dvora, Spartaku, Čukaričlom, Zemunu, grčkoj Kalitei, kineskom Čonkingu i bugarskim klubovima Lokomotivi iz Plovdiva i Minjoru. Najblistaviji period njegove karijere vezan je za Leotar. Sa timom iz Trebinja bio je prvak BiH i učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona. Na utakmici sa Slavijom iz Praga, posle koje je njegov tim eliminisan iz takmičenja, uspeo je da se upiše u listu strelaca. Igrajući za Budućnost na 9 utakmica postigao je 14 golova, u Spartaku se 8 puta upisao u strelce na takođe 14 utakmica, dok je za Čukarički postigao 22 gola na 49 utakmica. Jesenas je nosio dres Bežanije, a bio je i učesnik utakmice Novi Pazar – Bežanija (1:0). Kao igrač Novog Pazara na poslednjim pripremnim utakmicama postigao dva gola.

MARKO SOČANAC

Najstariji i najiskusniji novajlija koji je ove zime stigao u Novi Pazar. Rođen je 4. 07. 1978. godine u susednoj Raškoj. Iza njega je devet vrlo uspešnih superligaških sezona u dresu Sartida, kasnije Smedereva, na poziciji levog beka. Počeo je u Banu iz Raške za koji je od 1996 – 1999. godine odigrao 44 utakmice. Dve sezone proveo je u kineskom Žingdaou, a prethodnih šest meseci u Mladom radniku iz Požarevca. Za Požarevljane igrao je na 15 utakmica. Bio je u timu kada je njegov tadašnji klub poražen u Novom Pazaru (1:0). Jedan je od najboljih fudbalera Smedereva u njegovoj istoriji. Sa tim timom osvojio je Kup Srbije i Crne Gore 2003. godine u onom čuvenom finalu sa Crvenom zvezdom. Iskustvo sticao igrajući i utakmice u UEFA i INTERTOTO kupu. U njegovoj biografiji piše da je igrao protiv Dandi junajteda, Dinama iz Minska, Minhena 1860, Ipsviča, Sarajeva, Slavije iz Praga?Između ostalih trenirali su ga Ratko Dostanić, Milenko Kiković, Tomislav Sivić, Haime Bauza, Miki Ivanović, Goran Milojević, Jovica Škoro, Radmilo Ivančević? Na terenu sarađivao je sa čitavom plejadom sjajnih fudbalera, poput Marka Pantelića, Gorana Bogdanovića, Nenada Mirosavljevića, Vladimira Mudrinića i Dragana Žilića.

VINSENT KAIZI

Rođen 6. 03. 1984. godine u glavnom gradu Ugande Kampali. Standardan je član nacionalnog tima te zemlje za koji je odigrao 22 utakmice i postigao jedan gol. Pre dolaska u Srbiju šest sezona igrao je za Kampala siti drugi po kvalitetu klub u zemlji, odmah iza Vile. Put do Srbije otvorio mu je sadašnji fudbaler Partizana Džozef Kizito, takođe reprezentativac Ugande. Godinu dan igrao je u Ruandi za ekipu Kigalija, a u Srbiju dolazi 2009. godine, kada postaje fudbaler Srema. Novopazarska publika dobro ga je upoznala letos kada je u utakmici 1. kola Prve lige svojim efektnim golom iz solo akcije doveo Srem u vođstvo. Raspolaže odličnom tehnikom i brzinom. U Sremskoj Mitrovici bio je nezamenljiv u prvom sastavu. U sezoni 2009/10. propustio je samo jednu prvenstvenu utakmicu, a istakao se i kao strelac postigavši šest golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari