Pohvala Srbiji povodom migranata 1Foto: FoNet/AP

Koordinator Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Peter Van Der Auverert pohvalio je politiku Vlade Srbije prema migrantima i istakao da je Srbija primer odgovornog i humanog pristupa problemu i da, iako nije punopravna članica Evropske unije, Srbija na pravi način promoviše evropske vrednosti.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa Van Der Auverertom i najavio nove projekte za podršku ranjivim kategorijama migranata, naročito deci.

Đorđević se zahvalio na odličnoj saradnji i podršci koju je Međunarodna organizacija za migracije pružila Vladi Srbije tokom migrantske krize radi obezbeđivanja humanih uslova za boravak migranata u Srbiji, saopštilo Ministarstvo.

Peter Van Der Auverert pohvalio je politiku Vlade Srbije prema migrantima i istakao da je Srbija primer odgovornog i humanog pristupa problemu, kao i da, iako nije punopravna članica Evropske unije, Srbija na pravi način promoviše evropske vrednosti, piše u saopštenju.

„Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja priprema niz novih projekata i platformi, koje će za cilj imati podršku ranjivim kategorijama migranata, naročito podršku deci“, izjavio je Đorđević i naglasio da će insistirati na potpunoj finansijskoj kontroli.

On je sa predstavnicima IOM dogovorio intenzivniju saradnju u borbi protiv trgovine ljudima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari