Iza zatvorenih vrata Partizanovog sportskog centra užurbano se razrađuje trijumfalni plan za dan D, kako je trener crno-belih Slaviša Jokanović krstio preostalih 90 minuta borbe sa Apoelom za jedno mesto u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mnogo toga srpskom prvaku u ovoj sezoni zavisi od ishoda preksutrašnjeg revanša sa najboljim kiparskim timom, pa je stručni štab umesto uobičajena 24 časa kapije popularnog Zemunela odlučio da zatvori dva dana pre utakmice. Današnji i završni trening biće odrađeni bez prisustva medija i nezvanih gostiju, jer tim iz Humske želi u miru da napravi taktiku za stizanje dva gola zaostatka sa gostovanja u Nikoziji, odnosno kloni se svake vrste pritiska i pompe sa strane.

Dovoljno je, računaju u taboru dvostrukog uzastopnog osvajača nacionalne duple krune, to što ekipa i oni koji ih vode znaju da će domaći uspesi i dosadašnja ulaganja imati smisla samo ako i posle srede ostanu u trci za najjače evropsko klupsko takmičenje i ogromnu zaradu od učešća u njemu. U tu svrhu, Jokanović ovih dana isprobava razne varijacije na temu formacije i sastava startne postave, dok medicinski deo njegovih saradnika pokušava da osposobi iskusnog štopera Mladena Krstajića, posle prošlonedeljne povrede zadnje lože zbog kojeg nije ni putovao na Kipar, odnosno osveži omladinskog reprezentativca Adema Ljajića, osvajača trećeg mesta sa Srbijom na nedavnom prvenstvu Evrope u Ukrajini.

Ni protivnik nije ništa manje ozbiljan i rešen da se probije u završnicu kvalifikacija. Tako su u Apoelu odlučili da već danas dođu u Beograd i ovde obave poslednje pripreme za meč koji, zbog prednosti sa svog terena, dočekuju kao blagi favoriti.

Karte od danas na blagajnama

Prodaja ulaznica za revanš meč s Apoelom (5. avgust, 20.45) na Partizanovom stadionu počinje danas i trajaće do srede u 20 časova. Karte za Jug i Sever (400 dinara), odnosno Istok i Zapad (800) prodaju se na blagajnama, dok se one za ložu (1.500) mogu nabaviti isključivo u klupskim službenim prostorijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari