Pojačana kontrola brzine kretanja vozila u Subotici 1Foto: Ana Milošević/Danas

Saobraćajna policija u Subotici sprovodiće do 14. avgusta međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave u Subotici, tokom akcije saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja, odnosno ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

Takođe, određeni broj patrola snimaće brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koji budu snimljeni u prekoračenju brzine, dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je učinila prekršaj.

Ova akcija se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOAL (mreža saobraćajnih policija Evrope), a iz policije još jednom apeluju na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari