Policija u Njujorku saopštila je u subotu da je pojačala kontrolu na Menhetnu posle najave militantnih islamista na internetu da planiraju radioaktivni napad na tu njujoršku četvrt. Policija koristi detektore za radioaktivne materije na mostovima i tunelima, posle pretnje objavljenje na sajtu debka.

Policija u Njujorku saopštila je u subotu da je pojačala kontrolu na Menhetnu posle najave militantnih islamista na internetu da planiraju radioaktivni napad na tu njujoršku četvrt. Policija koristi detektore za radioaktivne materije na mostovima i tunelima, posle pretnje objavljenje na sajtu debka.com, izjavio je portparol njujorške policije Brajan Sesa.
Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg izjavio je da se u tom gradu povišeni stepen uzbune i kontrola sprovodi kao mera predostrožnosti, ali se ne razlikuje mnogo od mera uspostavljenih posle terorističkih napada na Njujork 11. septembra 2001. godine.
„To je samo predostrožnost zbog za sada nepotvrđenih pretnji i koje se možda neće nikada sprovesti“, rekao je Blumberg. Na sajtu debka.com se navodi da je od četvrtka povećana poseta sajtovima o terorističkoj organizaciji Al Kaida. Prema tim pretnjama, „napadi bi se sproveli kamionima sa radioaktivnim supstancama na najveći američki grad i finansijski centar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari