Policija i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal proceniće da li su potrebne dodatne mere zaštite za svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića, na čiju štampariju BMG u naselju Žarkovo, je preksinoć bačena bomba, rečeno je Danasu. Joksovića, koji zbog saradnje, ima povlašćeni položaju u procesu narko-kartelu Darka Šarića, čuva Jedinica za zaštitu svedoka.


– S obzirom da su se slične stvari i ranije dešavale, Joksović već ima najveći stepen zaštite, a da li će biti potrebne još neke mere, odlučićemo u dogovoru sa Tužilaštvom, kaže za Danas sagovornik iz vrha policije.

U preksinoćnoj eksploziji niko nije povređen, ali je detonacija bila toliko jaka da se čula i u drugim delovima grada. Joksović je iz zatvora uputio pismo Tužilaštvu i ponudio saradnju, da bi nakon toga bio premešten na sigurnu lokaciju. Prema nezvaničnim navodima, Joksovićev iskaz je važan jer je on bio posrednik prilikom predaje krupnih tovara droge dilerima. Nakon što je Joksović dao iskaz, sredinom septembra 2010, u štampariji BMG izbio je požar, a u maju 2011. na ovaj objekat ispaljena su tri projektila iz ručnog raketnog bacača. Mesec dana kasnije bačena je bomba na Joksovićev kafić La Principesa, takođe u Žarkovu. U leto 2012. u profesionalnoj likvidaciji eksplozivom u automobilu ubijen je njegov rođak Radojica Joksović, u beogradskom naselju Bele vode.

Kada je reč o procesu protiv Šarića, zanimljivo je da je pripremno ročište po još jednoj optužnici za šverc kokaina tokom 2009. zakazano za 6. mart u Specijalnom sudu. Reč je o optužnici na kojoj je i Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, nedavni akter velike političke afere, kada je premijer i ministar policije Ivica Dačić javno priznao da se susreo s njim krajem 2008. Povod za aferu je pojavljivanje u štampi policijskih transkripata prisluškivanih razgovora Šarićeve grupe, po kojima su oni imali kontakte sa ljudima u vrhu MUP.

Ročište će biti zatvoreno za javnost, a sudsko veće će doneti odluku da li će ovaj postupak biti pridružen glavnom procesu, pošto tužilaštvo i odbrana iznesu predloge o dokazima koje će izvoditi. Dosada je u javnosti Radulovića zastupao advokat iz Crne Gore. Optužnica tereti okrivljene da su grupu organizovali 2006. i da je delovala sve do zaplene droge u Urugvaju u oktobru 2009.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari