novi sadfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Uoči današnje posete predsednika Francuske i Srbije, Emanuela Makrona i Aleksandra Vučića Novom Sadu, u gradu su primetne povećane mere bezbednosti.

Saobraćajnih gužvi ima samo u strogom centru, gde je u pojedinim ulicama preusmeren saobraćaj i zabranjeno parkiranje.

Kako je ranije najavljeno, Vučić i Makron će najpre posetiti Galeriju Matice srpske, a zatim prisustvovati Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji u pogonu kompanije Šnajder Elektrik DMS.

Kako javlja reporter agencije Beta, pred tom kompanijom kao i u okolnim ulicama, prisutan je veliki broj pripadnika Interventne jedinice policije.

U ulicama na trasi kojom će se delagacija kretati, pored brojnih pripadnika Interventne jedinice, prisutne su i patrole saobraćajne policije.

Celom trasom bandere su okićene zastavicama Francuske i Srbije, kao i bilbordima sa zastavama na kojima na francuskom i srpskom jeziku piše „Zvanična poseta predsednika Francuske Republike Republici Srbiji“.

Prethodnih nekoliko dana gradske komunalne službe spremale su i uređivale ulice na trasi posete, između ostalog, uklanjali su smeće, čistili bankine, krečili fasade zgrada i krpili rupe na kolovozu.

Posebno je uređen Trg galerija, što je i prva tačka današnje posete dvojice predsednika.

U Novom Sadu je do subote ujutro zabranjeno i podizanje dronova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari