Dolazak Svetislava Pešića na mesto prvog stručnjaka Crvene zvezde Beograd sigurno je razbudio i one davno uspavane navijače koji su „zadremali“ nekoliko godina nakon poslednje titule nacionalnog šampiona daleke 1998. godine.

Nadu u bolje dane nekada jednog od najtrofejnijih jugoslovenskih timova vratio im je proslavljeni srpski stručnjak koji je u prvom boravku na Malom Kalemegdanu u sezoni 2008/09 pokazao čarobni štapić kojim je trasirao put Zvezdi u sam vrh domaće košarke. Iako je u prvom mandatu ostao bez trofeja sa crveno-belima još uvek se prepričava finalna serija protiv Partizana u nacionalnom šampionatu. Da bi ponovo uspešno parirao najkvalitetnijem srpskom timu, popularni Kari moraće da izanalizira potencijal trenutnog sastava i da u optimalnom roku popuni „rupe“ kvalitetnim pojačanjima.

– Igrački kadar Crvene zvezde izanalizirao sam u poslednjih nekoliko dana. Nema sumnje da ćemo pokušati da angažujemo nove igrače u skladu sa finansijskim mogućnostima kluba. Mislim da malo kasnimo u tom pogledu pošto smo propustili da dovedemo nekoliko interesantnih košarkaša. Znam da će agenti sada požuriti prilikom preporuka raznih igrača, što je u neku ruku i normalno – konstatovao je Pešić, uz napomenu da su pojačanja u vidu Igora Rakočevića i Darka Miličića potpuno nerealna.

Imajući u vidu afinitete izvanrednog stručnjaka može se pretpostaviti da će Zvezda dovesti dvojicu najverovatnije Amerikanaca na mestima beka/krila, odnosno krilnog centra, dok će sa domaćeg tržišta pokušati da angažuje mlade igrače.

Među onima koji bi mogli da budu interesantni novoj Zvezdinoj upravi svakako možemo svrstati Marka Gujaničića igrača Mladosti iz Čačka i člana mlade reprezentacije do 19 godina, kao i njegovog kolegu iz selekcije 209 centimetara visokog Đorđa Drenovaca.

Osim Vuka Radivojevića i Mileta Ilića, Zvezda u sastavu nema iskusne igrače koji su bili u ulozi nosilaca igre u prvoligaškoj konkurenciji. Iz tih razloga moguće je da crveno-beli u skorije vreme dovedu i prekaljenog domaćeg košarkaša ili neko interesantno pojačanje iz okruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari