Pojedini taksisti naplaćuju vožnju medicinskim radnicima

Ostavite komentar


  1. Strašno bre, taksisti su najveće gulikože, a neka samo pomisle da mogu biti pacijenti tim heroinama našeg vremena, predlažem da se i njima zabrani rad za vreme vanrednog stanja,jer oni su izvor svih zaraza, pa da vide šta znači humanost…..

    1. Rade pa ponudi se ti da prevezes medicinske radnike,budi od neke koristi. Postoji procedura za prevoz medicinskih radnika,njihovi nadlezni treba da im daju vaucere sa kojim je besplatna voznja.

    2. Lupetas napamet.Taksistima nije dozvoljen rad za vreme policijskog casa.Da li mislis da ima zloupotrebe humanitarnih voznji od strane medicinskog osoblja.Postoji protokol za humanitarne voznje,samo sto se gospoda pravi luda.Pozoves cool centar na poznati telefon i dobices vozilo ako si u sistemu zdravstva u borbi protiv korone.Sve ostalo je zlonamerno ili lupetanje napamet.Pise ti taksista koji je u grupi za besplatne humanitarne voznje.

  2. Medicinske sestre I doktori treba da imaju besplatnu voznju do posla I nazad, ali taxi vozilo I u vreme vanrednog stanja I kad u njega sedne doktor ili medicinska sestra trosi gorivo a kad taksista dodje kuci cekaju ga supruga I deca itd. Ne moze taksista da donira voznje cak I u ovakvoj situaciji. To je nesto sto treba da se resi na visem nivou…. I ne moze nikad neko zaposlen u drzavnoj sluzbi da razume nekog privatnika taksistu koji celog zivota Sam brine o sebi, o porezima doprinosima socijalnom I zdravstvenom o stanju I tehnickoj ispravnosti vozila itd. Lepo bi bilo da taksista moze da casti voznju svakodnevno Ali nije realno ni posteno.

    1. Sram vas bilo, donirani ste sa po osam hiljada evra! Koga je sem vas , fudbalera i navijaca ovaj rezim ikad donirao? Samo otimaju od gladnih da bi vama najgorima delili! Da vam ne odgovara, nasli bi neki ljudski posao, ne bi se bavili najnecasnijim poslom u Srbiji! Na vas mogu da racunaju samo i niko drugi. Vi ste najveca i najopsnija bolest Srbije!

      1. Srbine, prvo, niko jos nije dobio tu donaciju, za sada ce je dobiti u mislima, a kada smo kod donacija, daje ih EU, a ne ova vlast… Takodje, nije istina da su obecane samo taksistima, ukucaj u Google-u, pa vidi ko je sve dobio donacije u poslednjih pet godina… Trece, ovo je izuzetno casno zanimanje, samo kada ga rade casni ljudi, inace, tako je u svakom poslu, ne postoje legalni casni i necasni poslovi, vec samo casni i necasni ljudi, a da taksi prevoz nije potreban, ne bi ni postojao, takodje da vas obavestim da taksi prevoz postoji u svim gradovima sveta… Na kraju, licne frustracije se ne lece ostavljanjem komentara i napadanjem drugih ljudi, just relax…

      2. Srbine kad si vec tolko castan stan ti ispred neke bolnice pa cekaj medicinsko osoblje , a pre toga procitaj dobro tekst , pa onda komentarisi !

  3. Humanitarne vožnje za medicinske radnike idu preko telefon 011 20 99 999
    Stranka treba da poseduje vaučer,vaučeri su dodeljeni svim bolnicama i klinikama u gradu
    Vaučere treba koristiti u vremenskom periodu kad nema organizovanog prevoza za medicinske radnike
    Treba razumeti da u Beogradu ima oko 80,000 medicinskih radnika,a da se do sada prijavilo oko 250 taksista,svakim danom se sve više njih prijavljuje
    Taksi prevoznici koji učestvuju u akciji imaju vidno brendirna kola sa natpisom TAXI HUMANOST NA DELU
    Još jednom da napomenem da je broj za humanitarne vožnje 011 20 99 999

    1. VMA nikada, nikome nije izdala vaucer za bilo sta. CarGo ( a mozda i druga taxi udruzenja) prevozi besplatno samo lekare i medicinske sestre sa klinika koje primaju infektivne od COVID. Ne prevozi medicinske tehnicare, administratore ili pomocno osoblje. Znaci, VMA koja sada prima udar pacijenata sa klinika koje su preuzele infektivne, pada s nogu, ali CarGo (opet, ne znam za ostala udruzenja), po nalogu vlasnika, kako je objasnilo vise vozaca, ne prevozi zaposlene sa VMA i ako su se isti pre voznje registrovali kao “medical” i uredno pokazali legitimacije. Divna vremena za samoreklamu i “humanost”. Nemojte da tapsete u 20h, licemerno je. Omogucite SVIM medicinskim radnicima da dodju do posla.

      1. @Ljiljana Bogdanovic Gospodjo, zaboravite nelegalnu amatersku firmu CarGo, sve sto oni objave sluzi iskljucivo kao reklama i obmana javnosti, nikoga oni ne voze besplatno…! Svi medicinski radnici, bez obzita na kojoj klinici rade, besplatan taksi prevoz jedino mogu da ostvare, kada pozovu broj, 011 20 99 999, peko nase taksi inicijative, TAXI HUMANOST NA DELU… Ponavljam, pitajte vase sefove zasto vam nisu podelili vaucere za besplatne voznje, ili ih cuvaju za sebe i svoje, ili ih nisu nabavili… U svakom slucaju, pozovite ovaj broj, pa se raspitajte, svako dobro…

        1. Danas se ovakvim clancima spusta ispod informera,povrsan,jednostran,a mozda i narucen clanak od „udruzenja gradjana za divlji prevoz“ koje mesecima unazad afirmisete na vasim stranicama.Tuzno za jednu nekad uglednu redakciju.

      2. Pogresno su se registrovali.Ko je taj car.go. Oni nisu prevoznici vec divlje udruzenje koje se bavi divljim taksiranjem a pod okriljem pojedinih iz vlasti’.

  4. Kakva reklama za Car go. Sve sto oni rade pripisujete taksistima. Koliko Guberinic placa clanak u Vasim novi nama?

  5. Naravno da ce naplatiti svoje usluge. Ni vi nelecite za dzabe nego za platu. Imate brojeve taksi humanosti I samo tako mozete dobiti besplatan taksi. I ja bi da dobijem dzabe hleb u pekari Ali nemogu vec samo u narodnij kuhinji

  6. Medicinarima moj dubok naklon za onosto rade, ali oni rade svoj posao, placeni su iz budzeta i ne mogu ocekivati od preduzetnika koji sve sam finansira, da ih vozi dzabe, kao sto im i u prodavnicama ne daju robu dzabe, vec moraju da plate, kao sto moraju i sve drugo da plate, tako treba da plate i uslugu prevoza… Zdravstvene ustanove su dobile vaucere koji sluze za besplatan taksi prevoz i jedino pomocu njih mogu da dobiju besplatnu taksi voznju, kolima sa natpisom TAXI HUMANOST NA DELU na broj 011 20 99 999, ali treba da pitaju svoje sefove zasto im te vaucere nisu podelili…

  7. Znali ste to kad ste usli u Taj isti taksi a ne sad da cinkarite I da se zalite novinarima. Nego namerno pravite frku gde je nema. . . Nije mi duzan taksi da vas vozi za dz vec da vam to omoguci poslodavac a ne ovako jadno da platite pa da se zalite. Kao ja kad vam dam mito za regularnu vasu uslugu kad bi to objavio na sva zvona…

  8. Lepo je receno za besplatne voznje…, bolinice koje primaju zarazene od korona virusa dobijaju vaucere za te besplatne voznje i daju ih svojim zaposlenima, ne zove se ne klasicne brojeve telefona koja imaju udruzenja, nego na poseban broj 0112099999.
    Ovaj teks. t je, ocigledno, narucen i placen od nelegalnih prevoznika, koje ste pomenuli u svom tekstu

  9. Od pocetak cargo filuje vase novine da pisete protiv bg taksista. A znate I vi da je ta tzv kompanija of ane brnabic uz zastitu branka ruzica. I vi ste neki opozicioni novinari. Za male pare ste SE prodali glodari kad tako lobirate protiv taksista Koji su svi registrovani preduzetnici a naustrb tih nkv.prevaranata. sram vas bilo .nikad vise necu kupiti vase tzv novine smece

  10. Jos jedno loboiranje medija za car go . Prava istina je da se car go izreklamirao na taj nacin sto je objavio da gratis prevoze medicinske radnike sto od prvog dana ne cini vec naplacuje voznje , a humanitarni taxi prevozi medicinske radnike gratis uz vaucer koji dobijaju na radnom mestu .

  11. Od pocetka vanrednog stanja bilo je vise stotina humanitarnih voznji na vaucere koji su podeljeni po bolnicama i objasnjena je procedura… prvog dana sam ima voznju sa vma… plasim se da ne sevne tuzba zbog ovog clanka jer na ovom racunu nema datuma, a ni pecata… veoma neprofesionalno od strane novinara… cargo je naplacivao voznje i to se vidi po drustvenim mrezama… da nije ovo njihovo maslo…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.