Bujar Nedžipi (52), vozač preduzeća Mimoza iz Preševa, poklonio je Udruženju paraplegičara u Vranju električna kolica do kojih se veoma teško dolazi, a za to je zaslužan i Srđan Trajković Kelenko (43), predsednik Udruženja.


Trajković je u kolicima i radno vreme provodi pored fotokopir aparata u Uslužnom centru Opštine Vranje. Slovi za vrednog i prijatnog čoveka koga Vranjanci posebno cene i vole jer je svima na usluzi.

– Desilo se da sam ugledao čoveka kako šeta pored šaltera i odmah sam shvatio da mu je potrebna pomoć. Kaže mi: „Prijatelju, treba da izvadim uverenje o državljanstvu. Albanac sam, ne snalazim se“. U kolicima sam, od šaltera do šaltera, pokupio obrasce, popunio ih, fotokopirao, predao i posle petnaestak minuta dao Nedžipu. Nije mogao da veruje da je tako brzo završen posao – objašnjava Trajković.

Nedžipi, vozač na linijama Preševo-Bern, Preševo-Štutgart i Skoplje-Brisel, na to mu je zatražio broj telefona. Razišli su se, a nakon sedam dana Trajkoviću je zazvonio telefon…

– Prijatelju, vraćam se iz Švajcarske. Sada sam kod Kruševca. Hoću da se vidimo u Vranju za tri sata da ti dam mali poklon – rekao je Nedžipi. Kada su se sreli, Nedžipi je kao najavljeni poklon doneo nova kolica koja koriste osobe obolele od paraplegije.

– Učinio sam najmanje što je trebalo. Taj moj gest je samo odgovor na ljudski postupak nepoznatog prijatelja u kolicima. U tom poklonu je deo mene, deo moje duše, mog srca i vaspitanja koje nosim iz porodice – iskren je Nedžipi. Udruženje Paraplegičara Vranja kolica je dalo Milki Asenov iz Bosilegrada. Vrednost ovog nesvakidašnjeg poklona je oko 250.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari