Ljeposava Garići Maša Parmać, doktori medicine iz Novog Sada, neće više čekati posao u glavnom gradu Vojvodine, većsu rešile da uz pomoći stimulaciju Pokrajinskog sekretarijata za rad i zapošljavanje, profesionalnu karijeru započnu u Domu zdravlja u Odžacima. Na sličan način, stomatolozi Mirjana Kokora i Bojana Kocićiz Kovina, postaće seoski zubari u Deliblatu i Pločicama.

Ukupno 34 mlada stručnjaka sa evidencije službi za zapošljavanje u većim vojvođanskim gradovima, juče su iz Novog Sada, uz posredovanje pokrajinske vlasti upućeni u seoske sredine i nerazvijene opštine Vojvodine, gde za njihovim angažovanjem postoji velika potreba. U naredne dve godine oni će preko programa Vojvodina kao jedinstveno tržište rada, koji je pokrenuo Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, dobijati naknadu od 10.000 dinara na redovnu zaradu, a biće im plaćeni i troškovi stanovanja ili putovanja do mesta u kom su prihvatili posao.

– Među ovim mladim stručnjacima najviše je medicinara i poljoprivrednih inženjera, ali i pravnika i ekonomista, a posebno je zanimljivo da je nekolicina prihvatila radno angažovanje samo uz nadoknadu od 10.000 koju daje naš sekretarijat, jer ove nerazvijene sredine nemaju novca ni za redovnu platu – ističe pokrajinski sekretar za zapošljavanje Miroslav Vasin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari