U okviru Međunarodnog sajma privrede u Celju, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, ove godine se predstavlja objedinjenim nastupom 28 koizlagača iz AP Vojvodine, najšireg spektra delatnosti, počev od poljoprivrede i prehrambene industrije, preko industrije građevinskog materijala, drvne, metalske i hemijske industrije, proizvodnje sapuna, proizvoda od gume, proizvoda za sanitarije, plastičarske proizvodnje, proizvodnje obuće i vreća.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Ovo je deseti jubilarni nastup vojvođanske privrede na Celjskom sajmu, a karakteriše ga masovnost kao i ranijih godina, na kome je dosad, uz podršku resornog sekretarijata, svoje proizvode izlagalo više od 230 kompanija.

Kao i prethodnih godina izlagače u Celju i ove godine očekuje intenzivna poslovna aktivnost na štandu Vojvodine. Zaključenje novih ugovora predstavlja krunu poslovne politike i saradnje preduzetnika, što predstavlja i krajnji cilj izlaganja na ovogodišnjem Celjskom sajmu, saopštio je resorni sekretarijat.

– Privlačnost slovenačkog tržišta za proizvođače iz Srbije, uspostavljanje poslovne saradnje na višem nivou kroz ulaganja srpske privrede na slovenačko tržište i slovenačkih investitora u Vojvodinu, osnovni su pokretački faktori i motivacija domaćim preduzetnicima. Podaci o robnoj razmeni Vojvodine sa Slovenijom, čak i u godinama kada su posledice svetske ekonomske krize još uvek evidentne, daju osnova za ovakav optimizam – navedeno je iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Nakon otvaranja Sajma predsednik Vlade Republike Slovenije Miroslav Cerar posetio je štand AP Vojvodine, te razgovarao sa izlagačima iz Pokrajine. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin prisustvovaće danas tradicionalnom obeležavanju dana Vojvodine, koji će biti organizovan na štandu Sekretarijata, a u prisustvu brojnih domaćih i inostranih preduzetnika, predstavnika privrednih komora, organizacija i institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari