Pokrajinska vlada pomaže u saniranju posledica nevremena 1foto (BETAPHOTO/Ishak Slezović)

Pokrajinska vlada pomoći će da se sanira šteta u opštinama Bačka Palanka, Bački Petrovac i Temerin, izazvana u ponedeljak jakim nevremenom, saopšteno je danas.

Na sastanku predsednice vojvođanske vlade i predstavnika tih opština rečeno je i da se od opštinskih štabova za vanredne situacije očekuje da dostave detaljnu procenu štete.

Istaknuto je da je Radarski centar „Fruška gora“ permanentno pratio razvoj i premeštanje gradonosnih i olujnih oblaka, te da su ispaljene 182 rakete.

Na teritoriji oštine Bački Petrovac oštećeni su ili potpuno uništeni usevi u ataru Gložana, kao i u delu atara u Bačkom Petrovcu.

Prema prvim procenama, nevremenom je zahvaćeno 2.820 hektara u Bačkom Petrovcu, odnosno 53 odsto obradivih površina, dok je u Gložanu stradalo 2.870 hektara, gotovo 100 odsto.

U tim mestima oštećena su i 53 objekta.

U opštini Bačka Palanka, pored velike štete na poljoprivrednim usevima, na površini između četiri i pet hiljada hektara, oštećeni su i stambeni objekti, škole i vrtići, kao i krov na zgradi Narodne biblioteke „Veljko Petrović“.

Na teritoriji Temerin, prema najgrubljim procenama, gradom i olujnim vetrom je zahvaćeno između dve i tri hiljade hektara obradivih površina, na parcelama koje su mahom pod zasadima soje i kukuruza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari