Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje reagovaće zbog slučaja direktora šidske škole koji je pretio roditeljima zbog udžbenika 1Foto: Fondacija "Alek Kavčić"

Slučaj direktora šidske OŠ “ Sremski front” koji je pretio roditeljima učenika da će ih prijaviti centru za socijalni rad jer koriste udžbenike Fondacije „Kavčić“, stigao je i do Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

– Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine primio je predstavku po kojoj će postupiti u skladu sa svojim nadležnostima.

Nakon izvršenog inspekcijskog nadzora raspolagaćemo sa potrebnim informacijama i preduzeti odgovarajuće mere u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem – izjavio je za Danas Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, odgovarajući na pitanje Danasa da li će preduzeti neke mere protiv direktora OŠ “Sremski front” u Šidu koji je pretio da će prijaviti centru za socijalni rad roditelje čija deca koriste udžbenike Fondacije “Alek Kavčić”, a ne izdavača za koga se opredelilo nastavničko veće.

Kako je Danas pisao, spor u šidskoj osmoletki nastao je zbog toga što deo roditelja ove škole ne želi da deci kupi udžbenike koje je odabralo nastavničko veće izdavača Logos, već deca koriste udžbenike Fondacije “Alek Kavčić” koje su dobili kao donaciju.

Direktor škole uputio je dopis dvema učiteljicama koje predaju u tim razredima tražeći od njih da organizuju roditeljske sastanke i ukažu roditeljima da moraju da kupe udžbenike koje je odabrala škola, jer će u suprotnom protiv njih pokrenuti disciplinski postupak.

Učiteljicama je zamerio što priznaju domaće zadatke iz Kavčićevih udžbenika, a roditeljima zapretio da će ih prijaviti centru za socijalni rad ukoliko ne kupe pomenute udžbenike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari