Članovi Skupštine Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, na nedavno održanoj sednici, usvojili su više izveštaja i doneli odluke o proizvodnji dodatnih količina komadnog uglja za etažno grejanje stanovništva, obzirom da je pritisak pred greju sezonu veliki, a planirane količine za ovu godinu od 150.000 tona nedovoljne.

Skupština je pored odluke da se poveća proizvodnja za dodatnih 100.000 tona na osnovu odluke Upravnog odbora JP EPS. Takođe je razmatrana i usvojena informacija o raspodeli i realizaciji isporuke bilansiranih količina komadnog uglja u 2013. godini.

Pomenute dodatne količine odlukom najvišeg organa preduzeća prodate su PD „Autotransport“ za snabdevanje sindikalnih, penzionerskih i invalidskih organizacija sa teritorije Braničevskog okruga, a takođe jedan deo za snabdevanje istih organizacija van teritorije našeg okruga. Cena uglja nije menjana i ona ostaje 2.464,46 dinara po toni bez PDV-a.

Članovi Skupštine usvojili su zaključak poslovodstva i Sindikata PD „TE – KO Kostolac“ o pokretanju postupka statusne promene PD „TE – KO Kostolac“, na taj način što će se izvršiti pripajanje PD „PRIM“ i PD „Georad“ ovom privrednom društvu. Ovaj zaključak je donet na osnovu prethodnih odluka resornih minsitarstava o pokretanju postupka za pripajanje ova dva izdvojena preduzeća, kao delatnost kojom se bave, a spada u tehnološki neraskidivu celinu sa proizvodnjom uglja i električne energije. Ovaj zaključak je polazna osnova za prokretanje postupka kod nadležnih organa države i EPS-a, dok će se ostala pitanja rešavati u samom postupku vraćanja.

Na sednici je takođe usvojen niz drugih odluka koji se tiču rada stalne komisije za rashod nekretnina, postrojenja i opreme, kao i informacija o troškovima obeležavanja Dana preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari