Pokret Bravo: Svom snagom osuđujemo napade na Dinka Gruhonjića 1Foto: Beta/Milan Obradović

Građanski pokret Bravo saopštio je danas da „svom snagom osuđuje najnovije napade na novinara i profesora Novosadskog univerziteta Dinka Gruhonjića“.

„Kao pokret čiji su članovi i članice na stalnoj meti desničarskih hordi i aktuelnog nedemokraskog režima, mi dobro znamo kakav je život sa svakodnevnim blaćenjem, targetiranjem, pretnjama i napadima“, navodi se u saopštenju.

Pokret Bravo se, u situaciji u kojoj se širenjem laži iz centara moći ugrožava bezbednost Dinka Gruhonjić i njegove porodice, solidariše s njim i staje u odbranu prava na slobodu govora i mišljenja i slobodu medijskog izveštavanja, navedeno je u saopštenju.

Taj pokret osuđuje napade i na predsednicu Nezavisnog društva novinara Vojvodine Anu Lalić koji su rezultirali pretnjama smrću, ali i napade kojima su poslednjih nedelja izloženi članovi i članice NDNV, novinari Žarko Bogosavljević i Ksenija Pavkov i njihove redakcije.

Aktivisti i aktivistkinje Bravo danas će se u 18 časova pridružiti akciji NDNV u kojoj će biti prekrečen preteći grafit ispisan na zgradi u kojoj živi porodica Gruhonjić, najavljeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari