Pokret građanske Subotice: Odustati od planirane izgradnje puta u naselju Prozivka 1Foto: J. Patarčić/Danas

Pokret građanske Subotice (PGS) saopštio je da podržava zahteve građana Mesne zajednice Prozivka, da se odustane od planirane izgradnje puta i izgradnje višespratne stambene zgrade na prostoru zelene oaze između ulica Matije Gupca i Lovre Bračuljevića.

Kako su naveli iz ovog Pokreta, na tom prostoru izmenom Plana detaljne regulacije treba predvideti park sa dečijim igralištem i određeni broj parking mesta, koji zadovoljava potrebe građana koji žive u obližnim zgradama.

“Do sada je postala opšte poznata činjenica da prilikom izrade i usvajanja urbanističkih planova nadležni iste prilogađavaju prvenstveno zahtevima investitora, a manje životnim potrebama građana. Korupcija je veoma prisutna u ovom segmentu funkcionisanja naše lokalne samouprave”, smatraju u PGS-u.

Ocenjuju da je pozivanje na usvojeni Plan detaljne regulacije iz 2008. godine prilikom započete izgradnje puta, “samo jeftin pokušaj opravdavanja” realizacije dogovora između budućih investitora i čelnika lokalne samouprave.

“Naime, za proteklih 15 godina su se potpuno promenili prioriteti kvalitetnog urbanog stanovanja na teritoriji Mesne zajednice Prozivka. Trenutno prioritet treba da bude zaštita i oplemenjivanje preostalih zelenih površina, kako bi kvalitet življenja na tom prostoru bio primeren potrebama današnjice”, navode iz PGS-a.

Iz ovog Pokreta pozivaju građane Prozivke da ne odustaju od svojih zahteva, poručujući da “svi imamo pravo na kvalitetne životne uslove, a naši najmlađi na bezbednu igru i razonodu u svom najbližem okruženju”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari