Pokret "Kopaćemo" najavio da će pratiti protest ispred RTS da bi evidentirao "ekološke teroriste" 1Zgrada RTS Foto: Miroslav Dragojević/Danas

Pokret „Kopaćemo“, čiji je osnivač anonimna grupa građana, saopštio je danas da će pratiti večerašnji skup koji je za 19.00 časova ispred Radio televizije Srbije zakazala Eko straža.

Skup je najavljen kao protest i podrška aktivistima privođenim zbog učešća na protestima zbog iskopavanja litijuma.

„Kopaćemo“ je naveo da će pratiti taj i sve buduće proteste na kojima se, kako je saopštio, budu sprovodile taktike ekološkog terorizma u cilju sprečavanja rudnika jadarita i da bi vodio evidenciju svih incidenata pojedinaca koji imaju veze sa ekološkim terorizmom.

Pokrenuo je i jedinstveni Registar ekoloških terorista u Srbiji čija je svrha da evidentira pojedince koji primenjuju taktike ekološkog terorizma u cilju postizanja političko-ekoloških ciljeva na štetu drugih, navedeno je na sajtu tog pokreta.

Na sajtu se već nalazi „Registar ekoloških terorista“, a u njemu je slika lidera Eko straže Bojana Simišića, uz napomenu da je njegov dosije u izradi.

Na sajtu se, uz prateće tekstove, nalaze fotografije dvadesetak ekoloških aktivista.

Prvi je Zlatko Kokanović kao, kako je navedeno, glavnokomandujući u organizaciji Ne damo Jadar, odmah iza njega Aleksandar Jovanović – Ćuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari