Pokret Kreni-promeni odgovorio Vučiću: Sve što se uradi javnim novcem plaćaju građani 1Foto: Printskrin

Ako se već ističe da smo ekonomski lideri u regionu, onda moramo biti lideri i kada ulažemo u obrazovanje mladih, a ne samo kada govorimo o političkoj korupciji, poručio je danas pokret Kreni – promeni povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne postoje besplatni udžbenici i da će sve to na kraju platiti građani.

Potpuno je tačno da sve što se uradi javnim novcem plaćaju građani. Plaćaju građani i kada se izgradi put i kada se podele pare narodu pred izbore, ali plaćaju građani i političare, navodi se u saopštenju.

Besplatni udžbenici su standard već u mnogim zemljama, pritom ne govorimo samo o visoko razvijenim zemljama, nego o zemljama u regionu, navodi pokret Kreni-promeni.

Taj pokret dodaje da je više od 30.000 građana u roku od jednog dana potpisalo peticiju na sajtu da svi đaci u Srbiji dobiju besplatne udžbenike.

To je, prema Ustavu, dovoljna brojka da se putem narodne inicijative predloži zakon. Mislimo da je ovo bitno pitanje i očekujemo da čujemo pre svega stav iz Ministarstva prosvete od Slavice Đukić Dejanović, ali i ministra finansija Siniše Malog, navode iz Kreni-promeni.

Naredne nedelje predaćemo potpise i očekujemo da vidimo koji je odgovor, a onda ćemo izaći i sa konkretnim modelima rešavanja ovog pitanja, kao i narednim koracima, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari