Pokret Metla: Stariji Zrenjaninci poniženi zabranom kretanja i paketima pomoći 1Foto: M.P.

Pokret Metla Zrenjanin saopštio je da su stariji Zrenjaninci poniženi i izmaltretirani, ne samo zabranom kretanja već i paketima pomoći.

Kako navode, vlast u ovom gradu je penzionerima sa penzijama ispod 30 000 dinara i socijlnom ugroženom stanovništvu pripremila pakete pomoći sa nekim od osnovnih namirnica. Nažalost tu je i nastao dodatni problem, kažu u Metli.

– Kutija koju su dobili zrenjaninski penzioneri bila je, po cenama iz prodavnice, vredna jedva 500 dinara. U drugima opštinama penzioneri su dobili značajno, do 3 puta, vredniji paket, kao recimo u Žitištu. Znamo da su sredstva za pomoć obezbeđena i iz pokrajinskog budžeta. Zašto su onda Zrenjaninci ostali uskraćeni? Po svemu sudeći, naši stariji sugrađani su žrtve sukoba u vrhovima SNS-a u Vojvodini. Javna je tajna da već duže vreme Goran Knežević i Igor Mirović nemaju „zajednički jezik“. Zbog toga nema ništa ni od obećanih cisterni sa pijaćom vodom za Zrenjanin. Kako je moguće da predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović javno obeća i tu simboličnu pomoć u vidu dva šlepera flaširane pijaće vode i slaže Zrenjanince – pita Zoran sandić iz pokreta Metla.

Oni navode da se još jednom potvrdilo da vlast koja osam godina upravlja gradom, Pokrajinom i Republikom nije posvećena građanima i unapređenju kvaliteta života, već je zaokupljena sobom, stranačkim i ličnim interesima.

Građani ih interesuju samo koliko je neophodno da ih ubeda da im na budućim izborima povere još jedan mandat, kažu u Metli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari