Pokret "Otadžbina": Samo odlazak Vučića može da pomogne Srbima, Mojsilović se priključio kuknjavi 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Narodni pokret Srba sa Кosova i Metohije „Otadžbina“ ocenio je danas da i „isfabrikovana hapšenja Srba na Kosovu pokazuju da su prepušteni sami sebi i da im sopstvena država na pruža nikakvu zaštitu“.

„Glavni izvor svih srpskih problema je  srpski predsednik Aleksandar Vučić, njegovim dolaskom na vlast on je razorio srpsku odbranu na severu Кosova i Metohije. Jedino odlazak sa vlasti ovog vladara diktatora može da popravi situaciju u kojoj se srpski narod našao. Sa njim nema neizvesnosti, jer sigurno propadamo“, saopštila je Otadžbina.

Pokret je ocenio da „Кancelarija za Кosovo i Metohiju više liči na kancelariju za kuknjavu, jadikovanje, žalopojke nego na instituciju koja treba da zaštiti Srbe“.

„Vučić izlizanim sednicama Saveta za nacionalnu bezbednost i podizanjem borbene gotovosti postaje smešan jer svi dobro znaju da su to, već nebrojeno puta viđene, prazne pretnje. Poslednje pojavljivanje načelnika generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića je u tom duhu. Sav jadan, nikakav, ne znajući čak ni da pročita ono što su mu napisali on pokušava sebe da prikaže kao stranu koja treba da zaštiti Srbe na Кosovu i Metohiji“, navela je Otadžbina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari