Pokret potrošača Bora pozvao je juče rukovodstvo grada da izabere lokalnog zaštitnika građana, jer je Skupština opštine Bor odluku o osnivanju tog nezavisnog regulatornog tela donela još 2005. godine.



– Poražavajuće je da ni šest godina od donošenja skupštinske odluke, Borani još uvek nemaju svog ombudsmana, a samim tim i mogućnost da preko nezavisnih regulatornih tela ostvare svoja ustavna i građanska prava – rekao je medijima predsednik Pokreta Zoran Andrejić.


Andrejić je podsetio da je predsednik Srbije Boris Tadić pre nekoliko godina „pompezno otvorio“ prostorije u holu Skupštine opštine Bor za potrebe ombudsmana i poklonio kompjuter.

– Borska kancelarija Pokreta potrošača skoro svakodnevno dobija pritužbe građana za koje bi bio nadležan upravo ombudsman. Juče nam se, recimo, obratio muškarac koji sa porodicom živi u stanu bez električne energije, iako je još u februaru sud naložio Elektrodistribuciji da mu struja bude uključena – naveo je Andrejić.

Pokret će zatražiti i početak rada Korisničkog savetnika javnih službi, a lokalni parlament je odluku o tome doneo pre tri godine.

– To telo raspravljalo bi o cenama usluga javnih preduzeća i kvalitetu pružanja usluga građanima Bora – rekao je Andrejić. Pokret potrošača je najavio da će preko poslanika opozicije, Vlaške demokratske stranke Srbije, zatražiti da se te dve teme uvrste u dnevni red narednog skupštinskog zasedanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari