Pokret slobodnih građana (PSG) osudio hajku na Tamaru Skrozzu 1foto FoNet/Zoran Mrđa

Pokret slobodnih građana (PSG) osudio je danas kampanju mržnje koju vode mediji bliski vlasti prema urednici FoNeta Tamari Skrozzi i pozvao ministra informisanja i telekomunikacija Dejana Ristića da hitno pokrene odgovarajuće postupke protiv tih medija.

PSG je naveo u saopštenju da su takvi napadi još jedan primer pritiska i model rada propagande Srpske napredne stranke na sve građane koji se usude da govore o stanju države posle 12 godina njene vlasti.

Tamara Skrozza „nije ugrozila ničiji život, ali se ovakvim napadima ugrožava njen, jer nisu retki primeri u kojima su posle medijske satanizacije sledili i fizički napadi“, upozorio je PSG.

PSG je naveo da „propagandna glasila, među kojima se ističu Pink, Hepi, Alo, Informer, Večernje novosti i B92, praktično svakodnevno vode kampanje i obmanjuju građane Srbije, bez podnošenja ikakve odgovornosti, osim materijalne, nakon privatnih tužbi oštećenih na čije presude se čeka više godina“.

Zbog toga je, kako je naglasio, neophodna hitna reakcija ministra Ristića.

PSG je naveo i da će Ristića „dalje smatrati odgovornim za sve što se bude desilo novinarki Tamari Skrozzi sve dok ne zaustavi ove medije u kršenju zakona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari