Pokret Tvrđava: Brdo otpadne šljake iz Železare Smederevo opasnost za zdravlje, vlast ignoriše

Ostavite komentar


  1. Taj problem je od samog pocerka rada zelezare a to je 80 Tih . Pohledaj koliko je to godina . U vreme vladavine zutih nisu se bunili a sada ima smeta ma nemoj . Bezobrazno i podlo

    1. E, i ja da naucim nesto o fabrici gde stekoh penziju. Sve sam bio ubedjen da je ona radila jos pocetkom 70-tih, kad ono nije, nego tek 80-tih. Gde ja zaradih 10 godina staza? Tada bejahu crveni, pa posle plavi, pa zuti, pa nam sad dodjose ovi crni da crnji ne mogu biti. Smetalo je uvek, kao sto smeta i sad, a i bunili smo se uveka, kao sto se bunimo i sad. Bar mi sto se sahranjujemo na starom groblju, onom sto je rezervisano za one sa par stotina godina staza u Smederevu. Ostali idu u Seskovac. To vam je kao Orlovaca za Beograd. I ne, nije nas sramota sto se bunimo i brinemo. Mi volimo svoj grad, bar mi STARI SMEDEREVCI, poznati i po nadimku dobijenim po jednom unutrasnjem organu, ali to je za tebe tesko pitanje. Nego, znas li ko je jos sahranjen na starom groblju, poznat po mnogim svojim delima, a najpoznatiji po epitafu „Sav Srbin“ koji krasi njegov spomenik. Ziv bio Vladanko. Jel prezime mozda Stojakovic. Neka, to je druga prica.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.