Pokret za preokret: Još nema optužnice za napad na Janka Veselinovića 1Janko Veselinovic Izvor: FoNet

Tužilaštvo u Novom Sadu još nije podiglo optužnicu protiv Miloša Egića, direktora Novosadskog zelenila i visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS), koji je tokom izborne kampanje, 12. novembra prošle godine, u Budisavi kod Novog Sada, fizički napao predsednika opozicionog Pokreta za preokret Janka Veselinovića i njegovog stranačkog kolegu M. B., saopšteno je danas.

Iz Pokreta za preokret navode da su tom prilikom Veselinoviću i njegovom kolegi nanete fizičke povrede, što je dokumentovano nalazom lekara Urgentnog centra Кliničkog centra Vojvodne.

„Napad se dogodio na javnom mestu sa više svedoka, a pored fizičkog napada Miliš Egić i njegove kolege otele su i bacale stranački materijal koalicije ‘Srbija protiv naselja’ i okružile i oduzele štandove Pokreta za preokret i na njih stavili svoj stranački materijal. Advokat koji u ovom slučaju zastupa Janka Veselinovića u tužilaštvu je službeno tražio predmet vezan za ovaj napad, ali ga nije dobio pa nije jasno da li je on još u policiji, ili ga neko drži u fioci“, navodi se u saopštenju.

Ovaj pokret podseća da je „Miloš Egić presreo Janka Veselinovića i članove Pokreta za preokret i rekao ‘gubite se iz Budisave’, pa pitao ‘znate li ko sam ja’ i rekao ‘ako odmah ne odete zapamtićete gde ste došli’ i nakon toga je nasrnuo na predsednika Pokreta za preokret i njegovog kolegu“.

Pokret za preokret je zatražio da se hitno procesuira Miloš Egić, za koga navodi da je „od ranije poznat kao nasilnik“, i dodao da traže i informaciju „ko pokušava da zataškava ovaj predmet i zaštiti bliskog saradnika Miloša Vučevića, predsednika Srpske napredne stranke“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari