Pokret za preokret pita Šapića: Da li su Beč i London socijalistički jer imaju crvene autobuse? 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO)

Pokret za preokret upitao je danas gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da li su London i Beč socijalistički zbog toga što imaju crvene autobuse.

Pokret je ocenio u saopštenju da se Šapić, umesto da se bavi stvarnim problemima Beograđana – poput izgradnje kanalizacije, uklanjanja divljih deponija ili smanjenja gužve, bavi ideološki motivisanom promenom boje autobusa.

„Gradonačelnik Beograda deli građane zaboravljajući da su fašisti iz Beograda proterani pod crvenom zastavom, pa i sam klub Crvena zvezda ima tu boju. Revizijom istorije kroz promenu boje autobusa ili vađenjem iz groba Josipa Broza on pokušava da Beograđanima skrene pažnju sa gorućih problema u gradu, posebno urbanističkog i saobraćajnog haosa i korupcije“, naveo je Pokret za preokret.

Plava boja Beograđanima neće doneti bolji prevoz, već bolja kontrola vozila javnog prevoza, a posebno privatnih kompanija, poručio je Pokret za preokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari