Pokret za preokret podržao najavljeni protest roditelja ispred osnovne škole u Subotici u kojoj je došlo do incidenta 1foto EPA-EFE/Darek Delmanowicz POLAND OUT

Odbor Pokreta za preokret (PZP) u Subotici podržao je roditelje koji su za danas najavili protest ispred zgrade osnovne škole „Sečenji Ištvan“ zbog incidenta u kom je učenik osmog razreda, u više navrata, pretio da će ubiti sve vršnjake u razredu i dva nastavnika.

Povodom tog incidenta reagovala je subotička policija i Više javno tužilaštvo u Subotici koje je naložilo da se protiv dečaka podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

U PZP su naveli da „dečak javno objavljuje na društvenim mrežama šta planira i da se neće smiriti dok isto i ne uradi“, te da su, kako su dodali, roditelji učenika dobili odgovor da je jedina mera privremeno isključenje iz škole.

PZP je zatražio „hitnu reakciju“ nadležnih i ostavku gradonačelnika Subotice, koji se u više navrata, kako su naveli,“pokazao kao ličnost koja nije sposobna da obezbedi mir i sigurnost građanima“.

„Ovo je još jedan dokaz da država i nadležni organi nisu sposobni da rešavaju probleme“, smatraju u PZP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari