POKS: Lazović i skupštinsko obezbeđenje da odgovaraju zbog zastave duginih boja 1Foto: M. Čonjagić / Danas

Potpredsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) i poslanik Vladimir Đorđević izjavio je da je u Skupštini Srbije isticanje pravoslavnih i kosovsko-metohijskih obeležja zabranjeno, ali da je juče poslanička grupa Zeleno levi front razvila zastavu duginih boja sa njenog prozora.

„Ovo je udar zloupotrebljenih duginih boja na Srpsku pravoslavnu crkvu, svetu tajnu braka i tradicionalnu porodicu, zahvaljujući kojoj smo opstali“, ocenio je danas Đorđević u pisanoj izjavi.

On je naveo da je to urađeno u dosluhu sa vlastima, kao i da treba da odgovaraju potpredsednik poslaničke grupe Zeleno-levog fronta Radomir Lazović i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz obezbeđenja Skupštine.

Poslanička grupa Zeleno levi front razvila je zastavu duginih boja sa prozora na drugom spratu Skupštine Srbije u trenutku kad je prolazila Prajd šetnja, a učesnici prajda pozdravili su poslanike povicima i mahanjem.

„Razvijanjem zastave na zgradi Narodne skupštine želeli smo da pošaljemo simboličnu poruku da niko ne treba da se stidi ili da se plaši zbog onoga ili one koju voli“, izjavio je Lazović agenciji Beta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari