POKS: Naprednjacima važnije bežanje od odgovornosti nego zdravlje građana 1Foto: Shutterstock/William Edge

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) osudio je danas odbornike Srpske napredne stranke (SNS) što su odbacili predlog novosadske opozicije da se na dnevni red skupštine grada stavi tačka o formiranju komisije za ispitivanje činjenica o aferi „valjkasti crvi u vodovodu“ i za preduzimanje mera koji će sprečiti da se ona ponovi.

„SNS je očigledno važnije da zataška celu aferu i izbegne odgovornost, nego da se utvrdi istina i spreči ponavljanje problema u interesu zdravlja građana“, nvedeno je u saopštenju.

Opozicija je predložila dopunu dnevnog reda su Novosađani zabrinuti za ispravnost vode za piće, nakon što je Institut za javno zdravlje potvrdio da su valjkasti crvi nematode bili prisutni punih tri nedelje u vodovodu.

„Smatram da je ova tačka dnevnog reda bila bitnija za građane, nego izbor gradonačelnika. I dan danas većina Novosađana ne zna ko je gradonačelnik, ali da je u vodi bilo crva, znaju svi“, navedeno je u saopštenju portparola POKS-a i odbornika u Skupštini grada Novog Sada, Dragana Miličevića.

Odbijanje da se raspravlja o vodosnabdevanju u Novom Sadu, nego samo o izboru gradonačelnika, zamenika i Gradskog veća, potvrda je da su SNS važnije funkcije od zdravlja Novosađana, dodao je Miličević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari