POKS: Kupovina rafala tragično loš posao

Ostavite komentar


  1. Postoje dobri i losi poslovi. Kupovina Rafala nije ni jedno ni drugo . To je jednostavno blesavi posao.

  2. Kad neko nema pojma o oblasti o kojoj objavljuje koje kakve gluposti kao u ovom slučaju treba da se dobro pripremi i poznaje istoriju nabavke vazduplohova kroz celi 20vek, 1939-1940 Kraljevina Jugpslavija je od fasisticke Nema ke nabavila 30 aviona Me-109E i 71 bombardera DO-17 ko i 30harikena od UK l nesto zastareli Hocer-fyiry a od Kraljevine Italije caproni kao i od UK Bristol Blemhaj bombardera i niko tada nije postavljao pitanja oko tih nabavki jer nisu postajali „strucnjaci“ tkz vojni analiticri i kvazi komenttori kao dans

  3. Imali smo daleko bolje ponude od Kine a Kina nam je mogla isporučiti J10C nov sa linije za daleko manje parai da sačekamo da izađu 29 iz resursa i doturimo još 12 J31 pete generacije

  4. Gospodine Zulfikar 1940 god je nemačka direktno intervenisala da kraljevina Jugoslavija ne kupi bombardere SM79 od Italije i ponudila jeftinije bombardere Do 215 i kad je kraljevina pristala i isplatila pomenute avione oni nikad nisu isporučeni tako da tvoje verovanje zapadnim silama nema jako uporište a dokaz je upravo pokazan

  5. Meni samo nije jasno da se neko bavi politikom, a nema pojma o politici (POKS). Kupovina aviona od Francuske je pre svega politički potez i pokazatelj opredeljenja za EU (a 90% naših stranaka je bar deklarativno za EU), a to košta i mora da se plati na ovaj ili neki drugi način. Inače, J-10C jeste jeftiniji, ali bi nas na neki drugi način izašlo skuplje, politički, a možda i finansijski (70% investicija je iz EU)..

  6. POKS, za početak da natera. ,, kraljeviće“ prinčeve i princeze, da vrate narodu i otadžbini ono što su im preci odneli, da uzgred nauče maternji jezik Srpski, i takođe da zaborave svoj profesionalni aranžman u Srbiji, pošto im se predak iz Londona ,pozivom da svi pristupimo NOBu i partizanskom pokretu na čelu sa Hrvatima i Slovencima, koji su napravili veće razaranje srpskog stanovništva i teritorije u ,, miru “ nego svi okupatori zajedno u ratovima., te se tako odrekao svoje vladavine i komande. Da se narod nebi sprdao sa potomcima, neka ih POKS nauči da pričaju Srpskim jezikom, za početak.

  7. Sada je prilika da se odustane od tih letećih „pejdžera“ !
    Sa političke scene odlazi Makron, a sa zapadne tehnologije je pala maska!
    Rafali i Američki avioni su „trojanski konji“ koje NATO podmeće svima, i svojim „prijateljima“ i neprijateljima, isto kao i pejdžere!!!

  8. U pravu su iz POKSA, Ovi avioni nisu podesni za utovar i prenos zlatnih poluga, trebalo je nešto nabaviti primerenije, to bi oni bolje, Postoji li neki borbeni avion za begstvo, sa što većim gepekom za teški teret?

  9. celu ovu z******ju, placaju gradjani Srbije!
    kod vasih kuca radite sta god hocete, sa drzavom se ne z******te!
    Necete Kopati!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.