POKS: U vodi u Novom Sadu pronađene nematode, tražimo ostavku direktora Vodovoda 1I cevi imaju emocije, foto: HAKAN KVARNSTROM / Sciencephoto / Profimedia

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) zatražio je danas ostavku direktora novosadskog Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Vodovod i kanalizacija Uroša Lončara i hitnu sednicu Skupštine grada zbog pronađenih valjkastih crva „nematoda“ u vodi za piće, štetnih po zdravlje.

Osim smene i rasprave u Skupštini grada Novog Sada, POKS je zatražio u saopštenju od policije i tužilaštva da ispita ceo slučaj i utvrdi krivičnu odgovornost pojedinaca u Vodovodu i kanalizaciji koji su nemarom ugrozili zdravlje Novosađana.

Ta partija je kao dokaz priložila skrinšot poruke na Vajber grupi rukovodilaca JKP u kojoj se potvrđuje da voda nije ispravna za piće tako što jedan od rukovodilaca, koji je i član Srpske napredne stranke, navodi da su nađene „nematode“ u vodovodu.

Tekst poruke Radovana Radojčića, rukovodioca u JKP Vodovod i kanalizacija“ koju je na Vajber grupi objavio glasio je: „Poštovane kolege obraćam vam se na osnovu informacije od epidemiologa dr Sanje Bjelović iz Higijenskog. Ona tvrdi da su biološke analize naše vode neispravne (pronađene su ‘nematode’) kako u Higijenskom tako i kod nas u pogonu. Ona kaže da je molila naše na Fabrici da tokom vikenda pokušaju da normalizuju kvalitet vode i ako ‘nematode’ ne nestanu moramo hitno javno proglasiti vodu tehničkom“.

On pita i da li to znači da će se preko vikenda „raditi u ogromnoj količini hlor“, da „kažemo bar deci da ne piju vodu za vikend“, kao i zašto niko iz menadžmenta nije obavešten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari