Operativci srpske policije uhapsili su trojicu čelnika požarevačke Televizije Raj osumnjičene da su pokušali na prevaru da od osiguravajuće kompanije „Delta Đenerali“ naplate tri miliona evra na ime odšete za navodnu ukradenu opremu, koja, kako je utvrđeno u istrazi, nije ni uneta u TV stanicu, niti je nabavljena.


Uhapšen je Dejan Petrović (41) iz Beograda, direktor TV Raj, „De Luke“ i ovlaćeno lice firme „Glob net“ iz Beograda, Mladen Stojanović (31) iz Požarevca, tehnički direktor iste televizije, kao i Rade Bisić (37) iz Beograda, jedan od rukovodilaca preduzeća „De Luka“ i „Glob net“.

Osumnjičeni se terete da su u u prvoj polovini 2010. pribavili lažnu dokumentaciju o nabavci televizijske opreme, i to za firme „De Luka“ i „Glob net“. Tu lažnu dokumentaciju su podneli i OTP banci da bi dobili kredit od 290.000.000 dinara. Da bi im odobrila kredit, banka je tražila da oni opremu osiguraju, što su oni, takođe podnoseći lažnu dokumentaciju, uradili u osiguravajućoj kući „Delta Đenerali“.

Nakon toga osumnjičeni opremu navodno daju pod zakup TV Raj, u kojoj takođe zauzimaju rukovodeća mesta. Ta televizija, inače, još nije počela s radom. Međutim, osumnjičeni su 29. decembra prošle godine policiji prijavili razbojništvo u prostorijama TV stanice, tvrdeći da im je tada ukradena sva studijska oprema. Ubrzo posle tog „razbojništva“ podneli su oštetni zahtev „Delta Đeneraliju“, zahtevajući isplatu više od 228.000.000 dinara.

U istrazi razbojništva u prostorijama TV stanice utvrđeno je da televizijska oprema nikada nije ni ušla u firme „De Luka“ i „Glob net“, pa nije mogla da bude data ni pod zakup TV Raj, a samim tim nije mogla da bude ni ukradena. Ustanovljeno je da je razbojništvo fingirano samo da bi se naplatila odšteta od „Delta Đeneralija“.

Hapšenjem osumnjičenih za pokušaj prevare nije završena istraga, jer se utvrđuje gde je završio kredit koji su podigli od OTP banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari