Posle trijumfa u duelu sa Azovmašom košarkaši Hemofarma u Valensiji pokušaće adekvatnom igrom da pariraju Pamesi u drugom kolu grupe K Evrokupa.

Nema sumnje da su izabranici Nevena Spahije u večerašnjem meču apsolutni favoriti. Tim koji poseduje takva košarkaška imena poput Šemonda Vilijamsa, Rubena Daglasa, Meta Nilsena, važi za jednog od glavnih kandidata za samu završnicu ovog bitnog takmičenja. Španci često na mestu plejmejkera rotiraju Vilijamsa, Olivera i Avdalovića, što njihovom napadu daje poseban intenzitet i osetanu kreativnost. Saradnja sa centrima Miraljesom i Perovićem poprilično je dobra, pre svega u igri dva na dva, pri čemu Martinez i Daglas koriste svaki povratan pas kako bi uputili šut.

Opšti je utisak da ekipa iz Valensije ima po dva košarkaša na svakoj poziciji. Nedostaje im klasično krilo koje bi u tranziciji bilo dominantno prilikom kontranapada ali to nikako ne umanjuje njihov kvalitet. Bez obzira na iznete argumente, oni nisu neranjivi. Ukoliko srpski predstavnik bude nametnuo svoj stil igre, agresivna odbrana, brza tranzicija i saradnja u piku, pobeda bi mogla da im bude na „dohvat ruke“, pogotovu što oscilacije u timu iz Valensije predstavljaju učestalu pojavu.

U svakom slučaju ovakav duel poslužiće „vojvođanskim farmaceutima“ da provere koliki im je kapacitet na evropskoj sceni. Utakmice između Pamese i Hemofarma počinje u 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari