Novi projekti iz regiona Srema koji su dobili podršku Upravnog odbora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine početkom decembra „teški“ su 555,6 miliona dinara. Reč je o 14 infrastrukturnih projekata iz šest sremskih opština.
Opštini Pećinci Fond za kapitalna ulaganja je odobrio 44,5 miliona dinara za završetak radova na obilaznici oko Pećinaca, Opštini Ruma odobreno je više od 200 miliona dinara, i to 86 miliona za izgradnju lokalnog puta od Buđanovaca do Nikinaca, 111 miliona dinara za revitalizaciju ulica u opštini i tri miliona dinara za projektovanje lokalnog puta od Buđanovaca do Pećinaca.

Novi projekti iz regiona Srema koji su dobili podršku Upravnog odbora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine početkom decembra „teški“ su 555,6 miliona dinara. Reč je o 14 infrastrukturnih projekata iz šest sremskih opština.
Opštini Pećinci Fond za kapitalna ulaganja je odobrio 44,5 miliona dinara za završetak radova na obilaznici oko Pećinaca, Opštini Ruma odobreno je više od 200 miliona dinara, i to 86 miliona za izgradnju lokalnog puta od Buđanovaca do Nikinaca, 111 miliona dinara za revitalizaciju ulica u opštini i tri miliona dinara za projektovanje lokalnog puta od Buđanovaca do Pećinaca. Za Opštinu Sremska Mitrovica odobreno je 66 miliona dinara radi izgradnje nove fiskulturne sale, a Opštini Šid odobrena su 3,5 miliona dinara za projektovanje i uređenje Galerije „Sava Šumanović“ i 1,8 miliona dinara za projektovanje i sanaciju zgrade Gimnazije.
Kako se čulo na konferenciji za medije u Sremskoj Mitrovici iznos ovih sredstava nije konačan, jer je preko javnih preduzeća i sekretarijata obezbeđen dodatni deo sredstava, tako da je preko Pokrajinskog sekretarijata za sport za Sremsku Mitrovicu obezbeđeno i 15 miliona za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Omladinskog naselja „Letenka“.
– Za adaptaciju ambulante u Platičevu obezbeđeno je tri miliona dinara, za potrebe Specijalnog zavoda „Termal“ u Vrdniku 120 miliona, za Specijalnu bolnicu u Starom Slankamenu 40 miliona dinara, a za Zavod za zaštitu zdravlja, rekonstrukciju objekta Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici i novu opremu Zdravstvenog centra u Sremskoj Mitrovici ukupno 59 miliona. Na ovaj način obezbeđeno je 1,8 miliona dinara za kotlarnicu i rešenje za grejanje u Narodnoj biblioteci u Šidu kao i 1,65 miliona dinara za Gimnaziju, saopštio je Željko Brestovački, koordinator Fonda za kapitalna ulaganja za Srem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari