Povodom Dana planete zemlje u Kostolcu je 21. aprila održana tradiicionalna ekološka protesna manifestacija „Pola sata bez auspuha“ koju su organizovali Dečiji vrtić „Majski Cvet“, Osnovna škola „Jovan Cvijić“ i ekolloško društvo „EKO POKRET“ Kostolac.


Manifestacije je otpočela zaustavljenjem saobraćaja na raskrsnici između škola i Doma zdravlja, kako bi deca najmlađeg uzrasta iz Vrtića i Osnovne škole mogla da na kolovozu nacrtaju svoje crteže -poruke o zaštit životne sredine. Po završetku ovog dela manifestacije-protesta, povorka dece i nastavnika uputila se ka zgradi Gradske Opštine Kostolac, kakao bi gradonačelniku predali svoje ekološke poruke i zahteve.

Delegaciju je sačekala Sanja Dragić, šef protokola GO Kostolac i primila poruku napisanu za gradonačelnika u kojoj se između ostalog kaže da im smeta dim od cigareta, elektrana, bacanje smeća i drugo zagađenje prirode, kao i to da oni žele da imaju više igrališta i bazen. Dragićka je deci objasnila kako je GO Kostolac mlada opština i da iz tog razloga ne može puno učiniti na rešavanju mnogih problema koja su u poruci navedena, ali da će rukovodstvo dati sve od sebe kako bi ekološka situacija u gradu bila bolja.

Povorka se potom uputila prema upravnoj zgradi Privrednog društva TE-KO Kostolac gde je dečiju delegaciju dočekao Nenad Jankov, pomoćnik direktora Privrednog društva za razvojne programe koji je primio pismenu poruku slične sadržine, a za uzvrat predložio organizovanje obilaska termoelektrana i kopova, kako bi se deca što bolje upoznala sa procesom proizvodnje električne energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari