– U Korporaciji „Tigar“ u Pirotu organizovana je svečanost povodom 50 godina stipendiranja brojnih generacija pirotskih srednjoškolaca. Bivšim i sadašnjim stipendistima obratio se najpre predsednik Korporacije Dragan Nikolić, rekavši da su mnogi od njih ugradili sebe u ovo preduzeće. „U strategiji Tigra znanje ima visoku cenu i ulagaćemo i dalje u školovanje kadrova“, rekao je Nikolić. Izvršni direktor za kadrove u „Tigru“ Milivoje Nikolić rekao je da „Tigar“ ovih dana obeležava 74. godišnjicu.

– Dugovečnost sistema i njegov razvoj zavisi od kadrova. „Tigar“ je pre pola veka uvideo da mladi kadrovi otvaraju nove puteve ka budućnosti. Institucija stipendiranja, bez obzira na ekonomski i politički ambijent, traje neprestano decenijama, pa smo tako pružili šansu mladima – rekao je Milivoje Nikolić.

Za pola veka stipendirano je 1.327 mladih ljudi sa različitih fakulteta širom Srbije. Najviše stipendista bilo je na tehnološkim, onda na mašinskim, ekonomskim i elektrotehničkim fakultetima. U ovoj školskoj godini „Tigar“ stipendira 66 visokoškolaca, a svih ovih godina „Tigar“ je stipendirao i kadrove koji su potrebni lokalnoj zajednici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari