Policajci na biciklima patroliraće ovog leta na Šetalištu pet Danica, najatraktivnijem delu hercegnovske opštine.
„Policijska biciklistička patrola doprineće većoj bezbednosti šetača i eliminaciji vozila sa Šetališta“, kazao je juče na promociji projekta komandir Stanice policije Herceg Novi Zoran Brđanin.

Policajci na biciklima patroliraće ovog leta na Šetalištu pet Danica, najatraktivnijem delu hercegnovske opštine.
„Policijska biciklistička patrola doprineće većoj bezbednosti šetača i eliminaciji vozila sa Šetališta“, kazao je juče na promociji projekta komandir Stanice policije Herceg Novi Zoran Brđanin. Taj pilot projekat, prvi u Crnoj Gori, zajedno realizuju hercegnovski Centar bezbednosti i Opština, koja je i kupila bicikle. Poslednjih godina šetalište uz more od Igala do Meljina sve više koriste automobilisti i motociklisti, iako je to zabranjeno.
U Stanici policije se nadaju da će angažovanjem policajaca na biciklima, uz pešačke i saobraćajne patrole, sprečiti nesavesne građane da voze po Šetalištu i ugrožavaju bezbednost turista. Prema opštinskoj odluci, na Šetalištu je zabranjen saobraćaj, osim za dostavna vozila u pojedinim periodima dana. Policajci na biciklima biće obučeni u modre bermude, bele polo majice, na nogama će imati patike, a na glavi modre kačkete sa oznakama pripadnika policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari