U Područnoj jedinici policije u Bijelom Polju svečano je prošle nedelje obilježen 2. oktobar, Dan bezbjednosti.

Tim povodom je načelnik Petar Šestović rekao da su uspješno realizovani brojni poslovi iz domena nadležnosti, što je doprinijelo povoljnoj bezbjednosnoj situaciji na teritoriji opštine.

– Za period od devet mjeseci ove godine Područna jedinica Bijelo Polje registrovala je 438 krivičnih djela, za koje je podneto 395 krivičnih prijava. Registrovano je 87 krivičnih djela po nepoznatom počiniocu od kojih je rasvijetljeno 63 krivična djela ili 72, 4 odsto, istakao je Šestović.

On je naglasio da je u saradnji sa sektorom kriminalističke policije, ispostavom granične policije i policijom u opštoj nadležnosti u toku ovih mjeseci oduzeto 871 gram heroina, 91 kilogram skanka, dva grama marihuane, 124 komada i 10 miligrama raznih vrsta tableta.

– U Područnoj jednici Bijelo Polje naglasak je dat na krivičnim djelima sa elementima korupcije, pri čemu je registrovano 16 krivičnih djela koja su obuhvaćena sa 11 krivičnih prijava. Krivičnim prijavama obuhvaćeno je 16 lica. Materijalna šteta prouzrokovana elementima privrednog kriminalitata iznosi oko 480. 000 eura, istakao je Šestović, naglašavajući da je zadovoljan postignutim rezultatima. Ove godine Kolegijum rukovodioca Područne jedinice odlučio je da epitet policajca godine dodijeli službeniku ekspoziture policije u interventnom vodu Miodragu Šebeku.

Dan bezbjednosti bjelopoljskim policajcima čestitao je i gradonačelnik Bijelog Polja Tarzan Milošević. On je tim povodom rekao da su napravljeni značajni pomaci u integraciji policije u lokalnu zajednicu. „Obaveza je lokalne zajednice i rukovodećih struktura da rade na demokratizaciji zajednice i zaštite građana i njihove imovine“, kazao je Milošević. On je, takođe, podsjetio na dobru saradnju između lokalne samouprave i policije, što je rezultiralo zajedničkim rješavanjem stambenih problema. „U pitanju je izgradnja 70 stanova, za koje je Opština obezbijedila lokaciju. Tokom ove godine biće urađena dokumentacija, a iduće godine će početi da se rade ti stanovi“, kazao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari