Novosadski policajci koji su prebili četiri dečaka dali su juče izjave pred starešinama, dan pošto je njihov kolega Dušan Milojević zbog toga suspendovan. Četvorica dečaka starosti 15 i 16 godina greškom su dobili batine u subotu uveče, najpre od policajca u civilu, a potom i od pripadnika interventne brigade u blizini Osnovne škole „Kosta Trifković“.


– Policajci su dali izjave, a ceo slučaj vrlo pažljivo obrađuje disciplinska komisija. U Policijskoj upravi se odlučuje o njihovoj disciplinskoj odgovornosti, a o nekoj drugoj odgovornosti odlučivaće druge instance, a ne policija – kaže za Danas portparol PU Novi Sad Mileva Tomić.

Do napada na dečake došlo je nakon što je nepoznati mladić flašom razbio šoferšajbnu „juga“ u kome je bio policajac Milojević, koji je bio u civilu, sa trudnom suprugom i detetom. Milojević je zatim dao gas i automobilom krenuo u potragu za napadačem, koji je uspeo da zamakne. Policajac je tada naleteo na dečake, koji su sa još jednim drugom prethodno bili okupljeni na uglu ulica Kraljevića Marka i Branislava Berića. Četvorici dečaka, koji su ušli u prolaz, blokirao je izlaz, a zatim izašao iz automobila i počeo da ih udara.

Policajci iz interventne jedinice su na poziv svog kolege stigli u pet automobila, a, kako kažu roditelji dečaka, batinanje i maltretiranje maloletnika trajalo je pola sata.

Trojica dečaka B. Ž, D. B. i M. J. su dobili modrice od udaraca po telu, dok je S. R. zbog potresa mozga i rasekotine na licu, zadržan na lečenju u Dečjoj bolnici. Peti dečak iz grupe, M. M. uspeo je da pobegne i skloni se u obližnju radnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari