Biznismen Milan Beko, koji je ranjen u stomak i grudi, u petak, oko 17 sati, svestan je, komunikativan, i s obzirom na povrede, dobro se oseća. On juče nije saslušan, ali policija tvrdi da ima nove dokaze i da će napadači, najverovatnije njih dvojica, uskoro biti otkriveni.

Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić kaže za Danas da je Beko imao „sreće“, jer meci nisu pogodili vitalne organe.

– Postoperativni tok dobro teče, i ne očekujemo da će biti nekih komplikacija. Pacijent je svestan, komunikativan i daće izjavu policiji kada njegovi lekari procene da je u stanju. Verujem da će to biti uskoro – kaže Ristić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da postoje određeni pomaci u istrazi i ponovio da napadači nisu profesionalci. Nove podatke najavio je nakon završetka forenzičke analize mesta gde je izvršen napad.

– Istraga ide relativno dobro i policija će uskoro imati potpune informacije. Očekujem da se potvrdi ono što smo tvrdili, a u vezi sa sumnjama da to delo nije izvršio profesionalac – rekao je Stefanović. On je dodao i da u vezi motiva za pokušaj ubistva postoje određene sumnje u nekoliko pravaca, izrazivši očekivanje da će i to biti utvrđeno.

Kriminolog Zlatko Nikolić, s druge strane, sumnja da su pokušaj ubistva izvršili amateri, kao i da će se uopšte otkriti pozadina napada.

– Pravi profesionalci organizuju napad upravo na način da bi on ličio kao da ga je osmislio amater. Sumnjam da će policija uskoro uhvatiti počinioce. Čak i ako to učine, nalogodavce neće otkriti – kaže Nikolić za Danas. On objašnjava da počinioci ovakvih krivičnih dela nikad i ne znaju ko je naručilac, jer to ide preko posrednika.

– Kao što nikad nije pronađen nalogodavac ubistva premijera Zorana Đinđića, tako neće biti otkriven ni napadač na Beka. Oni sede ušuškani u svojim foteljama – uveren je Nikolić.

U policiji su naveli da su u napadu na Beka najverovatnije učestvovala dva izvršioca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari