Policija jutros i na vratima predstavnika "Sloge" iz Užica 1Dragan Aleksić i Glišo Vidović Foto: Privatna arhiva; FB Sloga

Užička policija jutros je zakucala i na vrata rukovodstva Udruženja građana i Sindikata „Sloga“, Dragana Aleksića i Gliša Vidovića. U toku jutra, sa upozorenjem da ne pozivaju na protest, već su posetili i druge Užičane, poput dr Željka Bacotića i Vladimira Petrovića.

Prema rečima predsednika UG Sloga, Dragana Aleksića, dvojica pripadnika policije rekli su mu da su došli kako bi ga upozorili da ne poziva na protest „jer će snositi posledice“. Na pitanje da li imaju bilo kakav papir, pisano upozorenje, odgovorili su da nemaju.

Aleksić je nakon toga otišao u Policijsku upravu u Užicu, tražeći objašnjenje ovakvog postupka.

„Želeo sam da podnesem pritužbu na rad, pitao sam ko ih je ovlastio da mi dolaze na vrata i uznemiravaju mi ranim jutrom porodicu, jer imam malu decu i stare roditelje. Dobio sam odgovor da nemaju vremena sada za mene i da se načelniku obratim radnim danima od 7 do 15 časova“, priča Aleksić.

Glišo Vidović, predsednik Sindikata Sloga prenosi sličnu priču koja se u njegovom slučaju dogodila jutros u 7 časova i 20 minuta.

„Već sam imao zakazano nešto van Užica danas i neću biti na protestu. Moram reći da je kolegama, jer sam i sam službenik policije, bilo neprijatno što to moraju da rade.2

Vidović se ovim povodom već obratio načelniku Policijske uprave, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Zaštitniku građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari