Policija koči istragu napada na novinara Vuka Cvijića: Tužilaštvo nije dobilo nijedan snimak sa okolnih 20 kamera 1Vuk Cvijić: Foto FoNet/ Ana Paunkovic

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljen je izveštaj policijske stanice Stari grad sa delimično preduzetim radnjama koje je naložilo tužilaštvo povodom napada na novinara nedeljnika Radar Vuka Cvijića, koji se dogodio protekle srede u Kosovskoj ulici u centru Beograda.

Na Cvijića je tada nasrnuo direktor „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević. Kako Nova.rs saznaje, policija nije dostavila snimke sa nadzornih kamera na kojima bi se neosporno utvrdilo kako je došlo do napada na Cvijića.

Kako je za Nova.rs rečeno iz Prvog tužilaštva, uvidom u izveštaj koji im je dostavio MUP, utvrđeno je da su dostavljenje samo sačinjene beleške o izjavama učesnika događaja.

„Tužilaštvo se ponovo obratilo policiji sa zahtevom pribavljanja video zapisa kamera iz objekta u kome se događaj odigrao, kao i okolnih objekata, ukoliko bi se utvrdilo da su kamere zabeležile predmetni događaj, kao i da se prikupe dodatni podaci i obaveštenja koji su bitni za dalje postupanje tužilaštva“, rečeno je za Novu iz tužilaštva.

Podsetimo, Vuk Cvijić, novinar nedeljnika Radar napadnut je fizički u centru Beograda. Napadač je bio direktor „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević.

„ Prolazio sam blizu njihove redakcije i on me napao. Mi nismo u ličnom sukobu, ja ga poznajem odavno, ali nismo ni u kakvom kontaktu. Pisao sam tekstove o bivšem načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću, koji je Lađevićev kum. Pretpostavljam da je to razlog jer nismo u ličnom sukobu. Počeo je da me vređa i onda sam krenuo da se udaljavam, a on mi se zatim uneo u lice i udario me“, rekao je Cvijić.

20 kamera moglo da snimi napad

U pomenutoj ulici, kako smo ranije pisali, u blizini lokala gde se incident dogodio, nalazi se 20 kamera, od čega dve direktno snimaju mesto napada.

Od ugla Kosovske i Nušićeve ulice, pa do ugla Vlajkovićeve sa Kosovskom, kako su reporteri Nova.rs ustanovili, postoji tačno 20 kamera koje se nalaze na ulazima zgrada, Osnovnoj školi „Drinka Pavlović“ ali i lokalima koji okružuju lokal ispred koga se dogodio incident.

Kamere pokrivaju celu ulicu, svaki kutak i pedalj, pa se veruje da policija nija imala prepreka u uklanjanju svake sumnje kako je do incidenta došlo.

Podsetimo, nakon napada redakcija političkog nedeljnika „Radar“ uputila je istog dana otvoreno pismo svim nadležnim institucijama, kao i ministru unutrašnjih poslova, premijeru i predsedniku Srbije, u kojem ih poziva da do kraja ispitaju sve činjenice napada. Nakon otvorenog pisma, ministarka pravde Maja Popović istakla je da je sigurna da će nadležni organi u „najkrećem roku u potpunosti utvrditi činjenično stanje i sve okolonosti“.

Dokazi o napadu postoje. Da Lađević ne govori istinu potvrdio je i lekarski izveštaj u kojem je navedeno da je Cvijić dobio udarac. Zbog napada na novinara Radara saopštenjem se oglasila United media koja je navela da se radi o bezumnom napadu i insistirala na kažnjavanju vinovnika napada po zakonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari