Policija demantuje navode pokreta Kreni-Promeni 1foto: Antonio Ahel/ATAImages

Policijska uprava u Nišu saopštila je da nisu tačni navodi pokreta Kreni-promeni da su „upali“ u stan njihovom članu Dušanu Anđelkoviću, a demantuju i da je član tog pokreta Dimitrije Glukčević priveden, prenose danas Južne vesti.

Kako navode iz policije, oni su po prijavi odgovornog lica javnog preduzeća „NišStan“, da su ispred njihove zgrade dve osobe odnele rešetku i otirač, obavestili Osnovno javno tužilaštvu u Nišu.

Tužilaštvo je, kako navode, naložilo da se od tih osoba prikupe obaveštenja u svojstvu građanina.

Policajci su, u skladu sa tim, otišli do stana Anđelkovića i osobu koja im je otvorila vrata pitali da li je on tu, ne ulazeći u stan, kažu iz policije.

Tvrde i da Glukčević nije priveden, već da je sa svojim advokatom bio u policiji i da su od njega „prikupljena obaveštenja u svojstvu građanina“, nakon čega je otišao.

Predstavnici Kreni-promeni su performansom, u sklopu kojeg su uzeli otirač i rešetku ispred zgrade „NišStana“ i odneli do česme „Puž“ u Čairu, hteli da nateraju nadležne da rade svoj posao i reše problem.

Ističu da je nakon toga otpušen slivnik.

Predsednik niške Skupštine Igor Novaković najavljivao je krivične prijave protiv njih, pa veruju da su probleme s policijom imali zbog toga.

Pokret Kreni-promeni tvrdi da je policija „upala“ u stan Dušana Anđelković, dok je bio na odmoru sa porodicom, kao i da je Dimitrije Glukčević priveden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari