Trojica vandala su juče oko dva sata ujutro na parkiralištu hotela Plat u Dubrovniku demolirali automobil marke „pežo 407“ beogradskih registarskih oznaka. Vlasnik automobila je beogradski advokat Branislav Popovac.

Kako saznajemo, uništavanje automobila snimljeno je bezbednosnim kamerama. Takođe, prema nezvaničnim podacima, policija je utvrdila identitet jednog od trojice počinitelja, jer mu je s lica spala majica, kojom je pokušao da se prikrije. Inače, sva trojica mladića su na parking hotela došla maskirana.

Oštećenja na automobilu su, između ostalog, probušena guma, polomljena stakla kao i retrovizor. Zanimljivo je da se sve to dogodilo samo 15 metara od recepcije hotela. Procenjuje se da je materijalna šteta veća od 1.300 evra, ali je posledica tog događaja mnogo veća, ako se uzme u obzir koliko je novca Hrvatska uložila kako bi ovog leta privukla srpske turiste. Inače, prema nezvaničnim podacima advokat Popovac je bio u Dubrovniku sa suprugom na odmoru.

„Očekujem od hrvatske policije da otkrije počinioce, a od pravosuđa da ih kazni i time javnosti pošalje poruku proevropske Hrvatske o tome kako će, u mogućim novim ekscesima, proći svi vandali“, preneo je juče Jutarnji list izjavu Popovca pod nadnaslovom „Zbogom Evropo“. Direktor hotela Plat Pero Matić je najoštrije osudio ovaj čin, navodeći kako još postoje pojedinci koji žive u prošlosti. On je rekao da je turizam okrenut prema budućnosti i ocenio da vandali rade direktno protiv spasavanja turističke sezone. Prema Matićevim rečima, uprava hotela će maksimalno pomoći policiji da otkrije vandale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari