Policija ponovo u zgradi Rektorata u Novom Sadu, studenti legitimisani 1Foto: Z. S. M.

Po pozivu obezbeđenja, policija je ponovo stigla u zgradu Rektorata. Šef obezbeđnja pozvao je policiju zbog, kako tvrdi, promene stanja vrata u kantini Rektorata.

Po njegovim rečima, kada je imao prethodnu kontrolu, vrata su bila zaključana, a kada je jutros bio na kontroli, vrata su bila otvorena, a jezičak spolja.

Kako je rekao policiji, kamera u kantini nema a on samo želi da obavesti nadležne o promeni stanja imovine Rektorata.

Policija je legitimisala dvoje studenata, koji tvrde da nisu obili vrata kantine u zgradi već da su ih gurnuli, nakon čega su se otvorila, prenosi N1.

Tvrde da nisu koristili veliku silu kako bi otvorili vrata od kantine i da vrata nisu obijena. Kako bi utvrdili da li su vrata obijena, na lice mesta došla je i forenzika.

Studenti kažu da je apsurdno što policija, pa i forenzika izlazi na teren i kako kažu, troši vreme na vrata u zgradi Rektorata, koja nisu ni probali da uredno zatvore i na taj način provere da li su vrata zaista obijena.

Podsećamo, studenti iz neformalne grupe STAV blokirali su zgradu Rektorata sinoć, kako bi sprečili održavanje izbora za studentski parlament za koje tvrde da su nelegitimni jer postoji samo jedan kandidat.

To je peti put da su blokirali ove izbore, a drugi put da blokiraju zgradu Rektorata, u kojoj je protivno Pravilniku o sprovođenju izbora da se uopšte tamo održavaju. Policija je još sinoć bila na terenu i legitimisala sve studente koji su bili u zgradi Rektorata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari