Policija pokušala da zaustavi krijumčare, došlo do pucnjave nakon čega je jedan migrant pronađen mrtav kod Vranja 1foto FoNet/MUP Srbije

Više javno tužilaštvo u Vranju naložilo je 16. septembra zadržavanje i podnošenje krivičnih prijava protiv B.M. (43) i I.B. (44), obojice iz okoline Preševa, zbog nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi, a protiv B.M. i zbog sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti, saopšteno je iz tog VJT.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva osumnjičeni su kritičnog dana obavljali nedozvoljeni tranzit sedmoro iregularnih migranata na delu puta Kriva Feja – Vranjska Banja, te kada su službena lica PU Vranje pokušali zaustavljanje vozila u selu Korbevac, radi otkrivanja krivičnog dela i hvatanja učinioca, osumnjičeni B.M, u čijem vozilu su se nalazili migranti, iznenadnim manevrom vozila sprečio je službena lica u vršenju službene radnje i doveo u opasnost njihove živote i telo i udaljio se sa lica mesta.

U saopštenju tužilaštva se dalje navodi da je prilikom radnji izbegavanja povređivanja došlo do nekontrolisanog ispaljivanja metka iz službene puške policajca.

Za osumnjičenim je pokrenuta policijska potera i lice je pronađeno sa vozilom u jami rudnika “Grot“ u Krivoj Feji, dok su migranti otišli u nepoznatom pravcu.

Policijska patrola na putu do jame pronašla je telo jednog migranta bez znakova života. Obavljen je uviđaj lica mesta, naložena je obdukcija tela stradalog migranta preko Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, čiji se nalaz očekuje, kako bi se utvrdio uzrok smrti migranta.

Lica će sa krivičnom prijavom biti saslušana dana 18.9.2024. godine, od strane javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari