Policija pretresala stanove četvoro aktivista udruženja "Eko straža", pa ih odvela na informativne razgovore 1Foto: Shutterstock/BreizhAtao

U proteklih nekoliko sati stanove četvoro aktivista i članova „Eko straža“ pretresali su pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP), saopšteno je iz ovog udruženja.

Četvoro (za sada) aktivista i članova Eko Straže je imalo pretres stanova u poslednjih nekoliko sati, članovi UKP su došli sa nalozoma za pretres.

Kako navode na svojim društvenim mrežama, pripadnici UKP imali su naloge za pretres koje je izdao javni tužilac, a kao osnov navedeno je krivično delo nasilno rušenje ustavnog poretka.

Svi su pozvani na informativni razgovor.

„Marko Kovačević je pokupljen prvi. Marko je zvanično prijavio protest 10. avgusta u Beogradu, inače je koordinator najveće akcije čišćenja Srbije – Zavrni Rukave. Ivan Jagić je osoba čija je supruga iz Novog Zelanda bila govornik jednog od protesta za bezopasan vazduh, Petar Jeftić je osoba koja se bavi programiranjem i čak nema veze sa protestima, a Aleksandra Bulatović je naučni saradnik i doktor prava“, naveli su iz „Eko straže“ uz dodatak da su svi roditelji male dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari