Policija prisilno udaljila programskog direktora N1 Igora Božića tokom izveštavanja o pucnjavi u školi "Vladislav Ribnikar" 1

Pripadnici policije su oko 10 časova prisilno udaljili programskog direktora N1 Igora Božića dok je izveštavao iz ulice u kojoj se nalazi Osnovna škola „Vladislav Ribnikar“ u kojoj se danas dogodila pucnjava.

Policija je bez obrazloženja, tokom javljanja uživo u Jutarnji program N1, počela da prisilno odvodi Božića sa lokacije ne prihvatajući njegove argumente da je novinar koji izveštava sa lica mesta.

Božić je naveo da policija roditeljima ne daje informacije i da mnogi još uvek pokušavaju da pronađu svoju decu i otkriju da li su živa i zdrava.

U prenosu televizije N1 moglo se videti da se policija prilično bahato odnosi prema zabrinutim roditeljima, a sa jednim ocem deteta čak su ušli i u veoma nedoličan verbalni sukob.

Roditelji su posebno bili nezadovoljni što je ministru prosvete Branku Ružiću odobreno da prođe na lice mesta, dok se njima poručuje da niko ne sme da prođe dok forenzičari i inspektori ne završe svoj posao.

Ostaje nejasno i zašto je uopšte ministar proveste i na osnovu kojih ovlašćenja pušten u krug škole dok je uviđaj u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari