Do sada je evidentirano 17 pretećih situacija po zaposlene srpskom u Tužilaštvu za ratne zločine. O najnovijem pretećem pismu, napisanom na tri strane, obaveštena je policija. MUP i BIA su veoma profesionalno Tužilac Vladimir Vukčević i direktor policije Milorad Veljović u stalnom su kontaktu – izjavio je za Danas portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić, pošto je tužilac Vukčević 21.

Do sada je evidentirano 17 pretećih situacija po zaposlene srpskom u Tužilaštvu za ratne zločine. O najnovijem pretećem pismu, napisanom na tri strane, obaveštena je policija. MUP i BIA su veoma profesionalno Tužilac Vladimir Vukčević i direktor policije Milorad Veljović u stalnom su kontaktu – izjavio je za Danas portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić, pošto je tužilac Vukčević 21. januara dobio pismo koje je potpisala „grupa Srba“ iz Evastona u SAD, u kojem mu se preti smrću i poručuje da će „kao dokazani izdajnik srpskog naroda dobiti ono što zaslužuje – metak u čelo“.
Bruno Vekarić najavljuje da će Tužilaštvo kontaktirati i sa ambasadom SAD, kao i s predstavnicima FBI, s obzirom na činjenicu da je sporno pismo poslato iz Čikaga. „Ovakve pretnje veoma brinu jer pozivaju na linč“, ističe Vekarić.
Vukčević se kritikuje zbog raspisivanja nagrade od milion evra za informacije o haškim optuženicima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću. „Zar su vam preči haški neprijatelji koji samo Srbe progone, od naših velikana bez kojih ne bi bilo danas ni Republike Srpske, ni Srba u Bosni“, napisala je „grupa Srba“.
Ovo je za sada šesta pretnja glavnom tužiocu Vukčeviću, a u jednoj od poslednjih, dobijenoj pre nekoliko meseci, poručeno mu je: „Stavi ličnu kartu u usta da te lakše identifikuju“. Dušan Knežević, koji zastupa predmet Ovčara, imao je dve neprijatnosti, a demolirani su mu i službeni i privatni automobil. Dragoljubu Stankoviću, koji radi predmete u vezi s Kosovom, razbijeno je staklo na automobilu. Dobijao je pretnje i na albanskom pošto je procesuirao Antona Lekaja.
Portparol Vekarić takođe je bio meta pretnji. „Dobio sam preteću poruku praćenu ružom, što je simbol Ulemekove JSO. U prodavnici me je udarila ramenom u bradu osoba koja me je jasnim bosanskim dijalektom opsovala i spomenula Ratka Mladića. Auto mi je udario džip koji je vozio čovek koji je privođen u Sablji – navodi za Danas Bruno Vekarić.
Zaposleni u Tužilaštvu našli su se na udaru i Srpske radikalne stranke. S govornice Narodne skupštine poslanici SRS pretili su Vladimiru Vukčeviću, Veselinu Mrdaku, Bogdanu Stankoviću i Brunu Vekariću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari